A történet sosem ér véget

2017. július 20. 17:00 - Fülöp Adrián

Shadowrun novella #35 - Jöjjön az erőszak

bunny.png>>>>>[A Rövid történetek kalandsorozat "Patkányok a falban" történetében derült ki, hogy a mi áll az egyre jobban elszaporodó lopások hátterében és egy sokkal szörnyűbb dolog is felszínre került. Ez a novella a történet kezdetét meséli el, mikor a felbőszült emberek végül a saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást.

Szereplők:

  • Bunny
  • James
  • Doris Hauzer, Knight Errant százados
  • Nox "Helena", a Szirén
  • Erebus "Robert", a Mesterlövész

Íródott: 2016.07.20.

]<<<<<

Jöjjön az erőszak

"​Bring the violence
It's significant
To the life
Can you feel it?"
- Disturbed - Violence Fetish
   Bunny végigsétált a szűk utcán. Nappal volt, de csak valahol a felsőbb szinteken. Idelent sötét volt mindig és csak a lámpák adtak fényt ott, ahol működtek. Egy tér mellett ment el, amit valaha parknak szánhattak. Az egyik padon egy öreg troll ücsörgött szebb napokat látott kiberlábát kinyújtva. A lány odament hozzá és szó nélkül leült mellé.
   - Beszéltem Hermannal -mondta Bunny. -Legalább már nem szarik nagy ívben az egészre.
   - Akkor legalább segíteni fog -dörmögte a troll. -Ez jó, de mégsem tűnsz boldognak.
   - Mert nem is vagyok. Nem hiszem, hogy sokat számítana, ha kiküldi pár emberét őrködni. Még pár gyilkosság és a Titánok és a Mindörökké Tacoma elkezdi bevédeni a sajátjait, aztán már nem kell sok, hogy az emberek egymásnak essenek. És ezt nekem kéne megállítani.
   A lány elhallgatott. Hosszú pillanatokig csendben hallgatták a közeli árusoknál a nyüzsgést.
   - Mit beszélnek az emberek, Francis? -kérdezte végül Bunny.
   A troll morgott egy kicsit, a lányra nézett, majd visszafordult és bámult maga elé tovább.
   - Azt beszélik, hogy gyenge vagy -mondta. -Úgy gondolják, hogy legutóbb a markodban volt a gyilkos és engedted meglógni és ezért mások az életükkel fizettek. Néhányan a saját kezükbe akarják venni a dolgot. Igazságot szolgáltatni. A kislányról is beszéltek.
   Bunny felkapta a fejét.
   - A kislány nem csinált semmi. Talán lopott, de nem tudott volna megölni senkit.
   - Tudom, Bunny. Én hiszek neked, de az emberek félnek és kétségbeesettek. Herman nem csinált semmit. Aztán jöttél te. Te reményt adtál nekik és bíztak benned. Most kezdik elveszíteni ezt a reményt és bizalmat. És ha nem bízhatnak senkiben, akkor csak maguk maradnak.
   - Azt mondtad nekem egyszer, hogy "a háború nem azt dönti el, hogy kinek van igaza, csak azt, hogy ki marad életben".
   A troll elmosolyodott.
   - Szóval figyeltél arra a sok zagyvaságra, amit ez a vén troll összehordott. Ennek örülök. De ugyanezt mondanád akkor is, ha az ő helyükben lennél?
   Hosszú ideig csendben ültek. Emberek zaja szűrődött be a sikátorszerű utcákon keresztül. Végül Bunny felállt.
   - Köszönöm, Francis -mondta. -Meg fogom oldani ezt valahogy. Addig, kérlek, vigyázz a kislányra, hogy senki se bántsa. Rád még hallgatnak.
   - Úgy lesz -bólintott a troll.
   - És mond meg nekik, hogy én csak próbáltam elkerülni a fölösleges öldöklést. De legközelebb már nem leszek ennyire finom.
   - És most hova mész?
   A tünde lány arca komoly volt, zöld szemei határozottak.
   - Megkeresem azt a tündét és ha tényleg köze van a gyilkosságokhoz, akkor meg fogom ölni.

 

***

 

   Az ork lány nyögve nekiesett a falnak és elejtette a bevásárló szatyrokat.
   - Mocskos aztlani kurva -kiabálta rá az ork férfi. -Tudom, hogy ti loptok a büdös családoddal.
   Megragadta a lány haját, a falnak nyomta és pofozni kezdte.
   - Ti loptok, mi?! Mondjad! Ismerem a fajtádat!
   A lány csak sírt és sikoltozott. James a hangokra futva érkezett, de ahogy meglátta a férfit, ahogy a falhoz nyomja a lányt megtorpant.
   - Mi folyik itt? -kérdezte. -Azonnal engedd el!
   A férfi a földre lökte a lányt. James odasietett és kettejük közé állt.
   - Azt kapta, amit ő és a tolvaj családja érdemel -mondta az ork.
   - Nincsen semmi bizonyíték, hogy lopott volna -mondta James. -Nem csinált semmit.
   - Nem is kell, a fajtájának a vérében van a lopás. Undorítóak mind.
   James dühösen összevonta a szemöldökét.
   - Még ha lopott is, akkor sem csinálhatod ezt. Nem a te dolgod az ítélkezés.
   - Hanem kié? A tiéd? -kérdezte az ork gúnyosan.
   - Vagy Snake-é.
   - Snake szarik az egészre! -szólt dühösen az ork. -Én pedig szarok rád, fűzabáló. Úgyhogy takarodj az utamból! Ha ti képtelenek vagytok a tolvajokkal elbánni, akkor majd megteszem magam.
   James nem állt félre, csak fenyegetően bámult az orkra.
   - Ha még egyszer hozzáérsz... -kezdte a tünde, de már nem tudta befejezni. Az ork ökle meglendült felé. James felkapta a kezeit, hogy védje magát, aztán minden elsötétedett.

 

***

 

   A Nap már leereszkedett az épületek mögé sötétbe borítva a várost. Doris Hauzer kilépett a lépcsőházból és lefordult balra, hogy a motorjához menjen. A kiberfüle azonnal érzékelte, hogy valakik utána indultak az épület sarkától. Ketten voltak. A nő hátra sem fordult, csak haladt tovább. Vártak rá, ez egészen biztos.
   Befordult a sarkon ahol a motorja állt és látványtól kiszökött belőle egy halk morgás. Egy ork férfi állt ott a motorjának dőlve. Doris utálta, ha a motorját piszkálták.
   - Jó estét -köszöntötte az ork és felegyenesedett.
   A nő nem válaszolt. Hallotta, ahogy ketten megállnak mögötte. A szemben lévő férfi fenyegetően bámult a nő szemébe. Feszült csend volt.
   - Mi a francért jöttél ide? -kérdezte végül az ork. -Hogy a kisemberektől lopj? He?!
   A férfi felborította a motort. Doris felmordult és jobb kezének ujjai lassú táncba kezdtek.
   - Soha nem loptam senkitől -válaszolta nyugodtan.
   - Igen? Akkor mi a tökömet csinálsz napközben? Lopsz mikor az emberek nincsenek itthon, aztán éjszaka kisurransz, hogy túladj azon, amit loptál.
   Az ork kezdte belelovalni magát.
   - Nem én vagyok az emberetek -mondta a nő.
   - Akkor mi a faszt csinálsz itt?! Hova tűnsz éjszakánként?!
   Doris ujjai egyre gyorsabban jártak. Nem válaszolhatott ezekre a kérdésekre, de még ha meg is tette volna sehova nem jutott volna. Ezek az emberek egy bűnbakot akartak, akit lehet vádolni és büntetni.
   - Gondoltam -mondta az ork, miután nem kapott választ. -Meg fogod bánni, hogy idejöttél.
   Ahogy az ork kezébe megvillant a kés a nő eltaszította magától, majd fordult is hátra. Könyökével fejen találta a mögötte álló orkot, amit jobb kezének fém ökle követett, ami letörte az agyarát. A mellette álló humánt elrúgta magától és már pördült is vissza az első orkhoz, aki ordítva rontott rá a késsel. Doris elég gyors volt, hogy védje a támadó kezét, félrecsússzon, kipattintsa a karpengéit, felszúrja a férfi hónaljába és lerántsa maga elé a másik támadó ork útjába.
   A másik ork hátratántorodott, ahogy társa a fájdalomtól ordítva elé zuhant. A nő rátiport a földön fekvő férfira és arról elrugaszkodva a megzavarodott orkra ugrott, megragadta a nyakát és kisütötte rajta a kezébe épített sokkolót. Az ork úgy dőlt el mint egy zsák. A nő végül a humán férfi felé kapta a tekintetét, aki rémülten ráemelte a pisztolyát. Doris meglódult felé. Egy lövés visszhangzott az épületek között.

 

***

 

   Helena maga köré tekerte a törölközőjét és kiment a fürdőből. A pici lakás pici nappalijának asztalára ki volt már készítve a hajszárítója, a fésűi és a sminkelő készlete. Leült és megszárította hosszú barna haját. Ma este is a legjobban kellett kinéznie, ahogy mindig. A munkája megkívánta a tökéletes külsőt.
   Miközben fésülte a haját a vele szemben lévő bejárati ajtó hirtelen beszakadt. A lány felsikoltott. Az ajtóban az az ork állt, aki korábban lopással vádolta meg. A férfi fújtatva átgázolt a lakáson, felborította az asztalt, megragadta Helena-t és a kanapéra nyomta. A lány sikoltozott és kapálódzott, hogy szabaduljon, aztán az ork nyakon ragadta.
   - Hova tetted?! Tudom, hogy te loptad el! -ordította az ork.
   Helene tátogva próbált levegőhöz jutni. Aztán látta, ahogy karok tekerednek az ork nyaka köré és hátrarántják. A lány levegőért kapott, ahogy kiszabadult. Az ork vadul küzdött, hogy leszedje a nyakában lógó Robert-et. Nekicsapta a falnak, szekrénynek és mindennek, ami az útjában volt, végül hanyatt vágódott rázuhanva a férfira. Robert fájdalmasan felnyögött. Az ork kiszabadulva a szorításából megfordult és elkezdte ütni a férfit, majd nyakon ragadta és fojtogatni kezdte. Robert ütötte az ork karját, vagy próbált a szemébe nyúlni.
   Aztán négy lövés dördült. Az ork felordított és az oldalára dőlt. Robert levegőért kapott és kigurult alóla. Ahogy féltérdre emelkedett látta a nyöszörgő orkot, ahogy vértócsa gyűlik a válla alatt. Vele szemben pedig Helena állt és egy pisztolyt szorongatott.

 

>>>>>[

Főszál:

Az elharapódzó erőszakhullám miatt Snake lakógyűlés hívott össze és próbálta lenyugtatni és türelemre inteni a lakókat. Nem sok sikerrel. A régi lakók az újakat vádolták, illetve Doris Hauzert, meg a környéken ólálkodó fehér hajú kislányt, Babette-t. Seggberúgásokat is kiosztott azok között, akik megtámadták Doris-t, mert azok ráadásul a helyi milícia tagjai voltak, akiket Snake toborzott, hogy védjék a helyet.

Belátta azonban, hogy valamit csinálni kell a lopásokkal, mert a felszerelt számkódos mágneszáras főbejáratot is szétszerelték a betörők. Egyszerűen nem lehetett ellenük védekezni.

Egyik éjjel azonban egy gyanús alakot fogott Snake, Eddie és James. Bunny volt az, aki a környéket derítette fel, mert Babette és Lance is bedobta ezt a helyet és Snake nevét többször is. Bunny elmondott nekik mindent, hogy mi folyik náluk és James még mellé is állt, mert a zöld hajú lány volt az, aki annak idején jó útra térítette (lásd Ízlések). Bunny elmondta azt is, hogy a gyilkosságokkal kapcsolatban keresi Lance-t, de Snake azt mondta fogalma sincs merre van. Illetve közölte, hogy náluk van Babette, akit lopásokkal és gyilkosságokkal vádolnak.

Lance üzenete is tökélet időzítéssel jött meg Snake-nek, amiben figyelmezteti őt, hogy Bunny oda fog menni, mert ő még úgy gondolta, hogy a tünde lány veszélyt fog jelenteni. Végül némi manőverezgetés után Lance visszatért és megegyeztek hárman, hogy akkor a végére járnak a lopásoknak egyrészt, hogy tisztázzák Babette-t, másrészt, hogy tisztázzál Lance-t, harmadrészt pedig, hogy elkerüljék, hogy a két közösség megölje egymást.

Először Snake-ék oldalán kezdtek el nyomokat gyűjteni a legfrissebb lopások helyszínén. Aztán mikor újabb gyilkosság történt átmentek Bunny-hoz, hogy együtt nézzék meg a helyszínt. Itt Snake még meglátogathatta Babette-t, hogy minden rendben van vele és nem bántották.

A rituális gyilkosságok helyszínei kifejezetten undorító látványok voltak és mindig ugyan az volt a helyzet. Ezúttal azonban voltak szemtanúk is. Korábban senki nem látott semmit és nem hallott soha semmit, de most láttak elmenekülni a helyszínről két pici alakot, meg sötét árnyakat láttak zsákokkal. Ezúttal is egy családot öltek meg. A nőt megnyúzták (a bőr eltűnt), a férfinek a nemi szervét vágták le (szintén eltűnt), és mindkettejük szívét is elvitték és a fejüket is levágták. A szoba falai pedig tele voltak vérrel rajzolt jellegzetes szem szimbólumokkal. A pár két gyereke, a korábbi esetekhez hasonlóan, szintén eltűntek.

A nyomok közt találtak olyanokat, amik a korábbi nyomokkal egyeznek, illetve egy kommlinket, ami valami Sziporka nevű egyéné és amiben egy közeli piacon áruló kereskedővel, Many-vel, való beszélgetések voltak. Egy Danny nevű fekete mágustól (nagyon para death metálos arc volt) megtudtak egy-két nem túl jó dolgot a szem szimbólumról, amit Iszonyat Szemének nevezett, de nem sok kifejezetten hasznosat. Aztán felajánlotta, hogy ha bármit találnak ezzel kapcsolatban, keressék meg. Ijesztően érdekelte a dolog szóval inkább hanyagolták a csávót egyenlőre.

A piacon beszéltek Many-vel, aki ismerte Sziporkát és a társát, Kábelt, akik ott szoktak árulni a piacon és néha vesz tőlük dolgokat. A karaktere megkeresték hát őket. Két törpéről van szó, akiket a HIRIG (angolul SURGE) egérszerűvé változtatott. Farkuk és nagy, lapát füleik voltak. A nyomok rájuk mutattak, ezért megpróbálták őket elkapni, de nem sikerült csendesen, így hatalmas káoszt okoztak a piacon lövöldözéssel és mindennel egybekötve. Az egész végén éppen hogy kijutottak, de Snake motorja ott maradt.

A törpék voltak azok, akik folyton loptak a környéken több helyről. Mindig máshonnan loptak, az árut elrejtették, hogy később felvegyék és mindig más közösségeken keresztül menekültek, hogy eltereljék magukról a gyanút. Nem azért loptak, mert akartak, csak azért, mert a piacon nem ment a bolt, a külsejük miatt ki voltak közösítve és kellett a pénz.

Azt is megmondták, hogy teljesen véletlenül törtek be pont oda, ahol a gyilkosság történt. Megijedtek és elmenekültek szerencsére. Nem tudtak újat mondani, leszámítva a "Cédrus Csúcsa" kifejezést, amit az egyik köpenyes gyilkostól hallottak. Ezután kaptak egy kis ejnye-bejnyét és elengedték őket.

A Cédrus Csúcsa egy lakótömb, ami elég normálisnak tűnt. Elkezdtek körülnézni, de semmi gyanúsat nem találtak, még Iszonyat Szeme szimbólumokat sem. Az egyetlen említésre méltó hely itt az elhagyatott Tahoma Állatkórház volt, amin gyanúsan új lakat van és esténként valakik bejárnak oda.

A felderítésre kiment Bunny viszont egyszer csak eltűnik, majd egy hívást kapnak a karakterek egy őrült fickótól, aki fogva tartotta és kínozta a lányt. Készségesen el is árulta, hogy hol. Snake erre teljesen bekattant és "Leszámolás Kis-Tokióban" módra váltott katanával meg mindennel. Felhívták Apát és Anyát is (Irnik és Doris), hogy csatlakozzanak hozzájuk a takarításban. Irniknél kijátszották a "gyerek" kártyát (az nála mindig működik), mert gyerekek is veszélyben vannak, ugye, amire a férfi azonnal ment. Doris-t nem érték el, de üzentek neki, hogy az állatkórháznál várják.

Az Iszonyat Szeme egy szekta, aminek a tagjai őrületig rémített és kínzott emberek. A hierarchia tetején egy mágus állt és a két idézett árny szelleme, amik a gyilkosságokat és a gyerekek elrablását végezték (ezért nem voltak lábnyomaik, ezért nem hallották őket stb.). A szekta igazi arcát a karakterek Irnikkel megtámogatva akkor tapasztalták meg mikor beléptek abba az épületbe, ahol Bunny-t fogva tartották. Látszólag átlagos emberek, nők, férfiak és gyerekek rontottak rájuk és próbálták őket megölni. Élvezték a fájdalmat és nem félték a halált. Ez volt a Cédrus Csúcsának a titka. Átlagos emberek maszkja mögött bujkált az őrült szekta.

Végül sikeresen megtalálták és megmentették Bunny-t. A fogvatartója valamit zagyvált az állatkórházról, majd joker vigyorral az arcán kivetette magát az ablakon és szétkenődött a betonon. A sérült Bunny-t Irnik elvitte kocsival. Lance és Snake pedig elindult az állatkórházba, ahol legnagyobb meglepetésükre Doris Hauzer várta őket.

A kórházban pedig olyan borzalmak várták őket, amire nem lehetett felkészülni. Állatketrecekbe zárt emberek. Megcsonkított gyerekek. Vér, halál és őrület mindenfelé. Egyre mélyebbre haladva toxikus szellemek is rájuk támadtak. Végül a "belső szentély" előtti folyosón beleférkőzött a fejükbe a hely. Egy olyan mágia hatása alá kerültek, ami valami negatív érzelmet erősített fel bennük. Lance hamar érzékelte a varázslatot és le is rázta magáról. Snake nem volt ilyen szerencsés. Lance iránti gyűlölete felerősödött és majdnem megölte a mágust, de mielőtt a kardja lesújtott volna a védtelen és kiszolgáltatottan ácsorgó tündére magához tért. Ekkor azt hitték, hogy vége, de mögöttük Doris ezt máshogy gondolta. A nő egyikőjüket sem szívlelte, különösen Lance-t nem, így hamar tarkóra tett kézzel térdeltek és így kellett a nyomozót visszabeszélniük a valóságba. Ez sikerült is, igaz Doris így is kiosztott pár maflást Lance sérelmére.

Miután összeszedték magukat bementek a "belső szentélybe". Ez a hely olyan volt, mint egy templom. Megkínzott, nyöszörgő és motyogó emberek kuporogtak székeken, vagy bámultak a semmibe. A túloldalon egy hatalmas Iszonyat Szeme szimbólum és kifeszített emberbőrök (!) alatt egy köpenyes tünde állt egy oltár előtt. Üdvözölte a jövevényeket, majd ledobta a köpenyét felfedve gennyes és fekélyes testét és széles mosollyal elindult a karakterek felé. Snake a kardjával azonnal végzett vele és ezzel vége lett az őrületnek. Legalábbis úgy remélték.

Az oltáron lévő emberbőrbe kötött könyvet, a szektavezér Iszonyat Szeme medálját, egy különös mágikus gömböt és egy rituális tőrt Lance lenyúlta (nyilván!), miközben Snake és Doris nem figyelt, mert inkább el akartak már tűnni.

A szekta kínzásának túlélőin néhány helyi szervezet próbált segíteni, de pár hónap után mindannyian öngyilkosságot követtek el az átélt borzalmak miatt. Babette-t szabadon engedték. Snake visszatérve a lakótömbbe nem dobta fel a törpéket, hanem csak közölte a lakókkal, hogy a lopásoknak vége. Ez persze nem tette teljesen boldoggá az ottaniakat, mert ők már valakinek a fejét akarták a dologért.

A mágikus könyvet Lance nem tudta értelmezni, de digitális másolatot csinált róla. Mivel mind a könyv, a tőr és az amulett eléggé beszennyeződött asztrálisan, ezért új barátjának, Danny-nek, adta el őket jó pénzért, aki azt mondta majd gondoskodik róluk. Bármit is jelentsen ez. A furcsa, fekete gömböt azonban Lance megtartotta, mert az nem volt szennyezett, szóval veszélyes sem lehet (LOGIKA!). Sajnos nem jött rá mire lehet jó, viszont elég komoly rémálmokat okozott neki az Iszonyat Szeméről.]<<<<<

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8912406011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása