A történet sosem ér véget

2017. augusztus 03. 13:00 - Fülöp Adrián

Shadowrun novella #42 - Minden beszél hozzám

>>>>>[Doris Hauzer kérésére Scott és Erin leereszkednek az immár üres Tahoma Állatkórház alagsorába, hogy kiderítsék, hogy az Iszonyat Szemének van-e köze a Hasfelmetsző ügyéhez.

Szereplők

  • Scott Shelby, ex-Lone Star nyomozó, magánnyomozó
  • Erin McLaughlin, ex-Lone Star mágiaszakértő, okkult magánnyomozó

Íródott: 2016.08.18.]<<<<<

Minden beszél hozzám

"A hatalom olyan korona, amely leharapja a fejet."
- Pierce Brown

   - Az érzése és a látványa is rossz ennek a helynek. Olyan fenyegető -mondta Scott, ahogy Erin-el az oldalán a néhai Tahoma Állatkórház alagsorában sétáltak.
   Már senki nem volt itt, de az események nyomai még láthatóak voltak és érezhetőek a sűrű fojtogató légkörben, ami belengte a kórházat.
   - Az áldozatok szellemei még sokáig kísérteni fogják ezt a helyet -mondta Erin.
   Egyre mélyebbre mentek a rémisztően üres és csendes pincében. A vérfoltokkal és egyéb maradványokkal tarkított helyiségek, ketrecek és folyosók ordították a rémségeket, amik itt történtek. Végül beléptek az utolsó kétszárnyú ajtón abba a terembe, amit az a néhány túlélő, aki még képes volt a beszédre, "belső szentélynek" nevezett. Mindkettejüket kirázta a hideg, ahogy átlépték a küszöböt. A szétrugdosott mocskos székeken túl volt az oltár és fölötte egy hatalmas szem szimbólum, ami úgy tűnt őket nézi. Az Iszonyat Szeme, ahogy túlélők nevezték.
   - Azt mesélték, hogy a falakon emberbőrök voltak kifeszítve mint a faliszőnyeg -mondta Scott és megborzongott. -Nem irigylem Hauzert.
   Átvágtak a termen az oltár felé. Erin a az elszórt tárgyakat nézegette. A székeket, gyerekjátékokat, ékszereket, ruhadarabokat. Sóhajtott egyet, aztán a fejéhez kapott. Scott azonnal odalépett hozzá és átkarolta.
   - Minden rendben?
   - Igen, csak rengeteg dolog történt itt -mondta a nő. -Minden beszél hozzám.
   - Biztos, hogy ezt akarod?
   - Ezért jöttem ide. Ez a munkám.
   - Tudom, de elég mocskos dolgok történtek itt.
   - Nem ez az első alkalom. Kibírom.
   - Jól van. Én itt leszek.
   A nő vett egy mély levegőt és kifújta. Behunyta a szemeit és csak állt ott, legalábbis úgy tűnt. Amennyit Scott értett abból, amit Erin csinált, hogy a nő szuper érzékeny volt az asztrális lenyomatokra és képes volt kinyitni az elméjét és beengedni a visszhangjait az emlékeknek és eseményeknek, amik a lenyomatokat okozták és ezzel újra látni azokat. Abban nem volt biztos, hogy mindezt átéli mintha a részese lett volna a múlt eseményeinek, vagy csak kívülről szemléli mint egy filmet. Azt viszont tudta, hogy emocionálisan és mentálisan nagy teher, ami nem marad nyom nélkül.
   Talán egy perc telt el és Erin szája megfeszült, az arca meg-megrándult, a kezei ökölbe szorultak, aztán a küszködése egyre intenzívebb lett, végül hirtelen levegőért kapott, lila szemei tágra nyíltak. Az ork azonnal odaugrott és elkapta mielőtt összeesett volna. A nő nyitott szemekkel és tátott szájjal bámult a semmibe és nyöszörögve kapkodta a levegőt. Olyan volt mintha valami rohama lenne, ami nem is állt távol a valóságtól. Ebből a transzból sehogy sem lehetett felébreszteni, csak megvárni, amíg elmúlik.
   - Árnyak! -kapott levegő után Erin hosszú percekkel később.
   Belemarkolt az ork vállába, összeszorította a fogait, aztán öklendezve oldalra fordult. Scott félretűrte a nő lila haját, amíg az küszködött, de végül sikerül nem elhánynia magát.
   - Árnyak... két árny... meg a mágus... a tünde... -kapkodta levegőt Erin.
   - Jól van -szólt Scott. -Előbb nyugodj meg, aztán majd elmondod.
   Eltartott pár percig, amíg a nő összeszedte magát. Felállt, sétálgatott fel-alá és közben mélyeket lélegzett, majd az orkhoz fordult. Kicsit még mindig remegett.
   - Nem a Hasfelmetsző volt az -mondta. -Nem jött vissza, ahogy Hauzer gondolta.
   - Biztos vagy ebben?
   Erin bólintott és az Iszonyat Szeme szimbólumra mutatott.
   - Akik ezt csinálták ebben a szemben hittek. Embereket kínoztak, hogy megőrjítsék őket, de nem akarták megölni őket. A Hasfelmetsző viszont kínozta, megölte és megette az áldozatait és nem volt semmi vallási dolog a módszereiben.
   A nő hirtelen megállt, a szája elé kapta a kezét és köhögött. Scott már lépett oda, de Erin megállította.
   - Jól vagyok, csak... mindegy -nyelt egy nagyot. -Két árny is volt. A kínzás és az őrület az ő vágyaikat elégíthették ki -magyarázta tovább a nő. -Aztán volt egy tünde, aki valószínűleg az egészet csinálta.
   - Úgy érted az a lefejezett hulla? -kérdezte Scott.
   - Nem. Hauzernek igaza volt, hogy nem az igazi szektavezért ölték meg. Akit megöltek szintén egy áldozat volt, akit az egyik árny szállt meg. Volt egy másik tünde is, a valódi idéző.
   - Szóval van szabadon két szadista szellemünk és az idézőjük. Ez elég nyugtalanító.
   - Aztán a tünde, aki Hauzerrel volt -mondta Erin miközben felsétált az oltárhoz -elvitt innen valamiket, ugye?
   - Hauzer azt mondta -válaszolta Scott.
   - Volt itt egy könyv és egy gömb.
   - És mire voltak jók?
   - Nem tudom. A tünde használta őket, de nem igazán tudom mire.
   - Legalább már nincs nála.
   - Legalább -mondta Erin. -De jó az, hogy ennél a másik tündénél van? Beszélnünk kell vele.
   Ahogy a nő jött le az emelvényről kis híján leesett róla, de Scott sikeresen elkapta még botladozás közben.
   - Nem nézel ki valami jól -mondta az ork.
   - Csak sok volt ez a hely -mondta a nő.
   - Erin, a kezed!
   Erin lenézett és látta, hogy a kezei remegnek.
   - Már megint -mondta és idegesen beletúrt a hajába. -Csak... csak be kell vennem a gyógyszerem.
   Elkezdett turkálni a zsebeiben és elővett egy tégelyt, majd remegő kezeivel próbálta kinyitni.
   - Majd én -mondta Scott és elvette tőle.
   - Köszönöm. Kettő kell.
   Az ork kirázott belőle két fehér tablettát és odaadta a nőnek, aztán megnézte mi van a tégelyre írva.
   - Ezek nyugtatók -mondta.
   - Igen, azok -mondta Erin és bekapta a tablettákat.

 

>>>>>[Scott és Erin fel is keresték Lance-t a tárgyakkal kapcsolatban. A tünde nem volt túl segítőkész. A szokásos arroganciájával közölte velük, hogy el lettek intézve és biztonságos helyen vannak. Ebben igaza is volt, feltéve ha a "biztonságban" alatt azt értjük, hogy egy vadidegen fekete mágusnak eladta őket. Mondani sem kell nem lopta be Lance magát ezzel Erin és Scott szívébe.

A gömböt soha nem mutatta meg nekik. Danny-vel ugyan kapcsolatba lépett, aki azt mondta, hogy majd szól, ha ráér beszélni a nyomozókkal. Ezután nem hallottak felőle többet.

Erin a Psychometria iskola beavatottja. Ezzel a képességgel képes az asztrális lenyomatok okozta eseményeket újranézni kontrollálhatatlan látomások formájában. Ez komoly hatalom, de megterhelő és veszélyes is. Nem kellemes gyilkosságokat és emberek halálát újranézni, vagy akár átélni. Az évek alatt, ameddig ezt a képességet használta az elméjét megedzették, de ki is kezdték a látott szörnyűségek, emiatt nyugtató függő lett.]<<<<<

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212716472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása