A történet sosem ér véget

2019. április 28. 12:00 - Fülöp Adrián

Shadowrun kalandbeszámoló - Nem ember

>>>>>[A játékülés, amin lemeséltem ezt a kalandot a tipikus példája volt annak, ahogyan nem szabad mesélni.

Snake játékosa hosszabb időre külföldre utazott, de még előtte volt egy alaklom, amikor tudtunk játszani és szerettünk volna egy rendes lezárást a karakterének. Így visszagondolva nemet kellett volna mondanom, vagy csak végig improvizálni egy alkalmat. A Nem ember kaland kettő, de lehet három alkalmat vett volna igénybe, de akkor rendesen le tudtam volna mesélni szépen kibontva mindent. Erre én beletuszkoltam az egészet egy alkalomba. Hát, olyan is lett az eredmény.

Soha többet ilyet. Nem fogom még egyszer az időkorlát miatt feláldozni a történetet. Ez a tanulság.

1. fejezet: Megyünk és jövünk

Kowalskinak volt egy terve, hogy kiszálljon a Titánoktól és a bandán kívül egyéni megélhetést alakítson ki feltehetőleg barátnőjével, Merel-el, együtt (lásd a Milíciáról szóló cikk végén az összefoglalót). Senki nem gondolta volna, hogy a terve az volt, hogy közvetítővé váljon. A karakterek meg is lepődtek, mikor Kowalski kereste fel őket, hogy lenne egy munkája a számukra.

Snake-en és Lance-en kívül Kowalski még beszervezte Bunny-t és két ismeretlent: egy Vírus nevű tünde hackert, aki meglehetősen szexistának bizonyult Bunny-val szemben, illetve egy Mato nevű ork bennszülött fickót, aki csempészettel foglalkozott főleg.

Kowalskit egy Rosell nevű törpe bérelte fel, hogy hozasson el Everett-ből két embert hozzá Puyallup-ba. A dolgot elvileg a Titánoknak kellett volna elvégezni, de Kowalski nem bízott bennük. A két személyt, egy Yaa nevű nőt és egy Lee nevű férfit, egy régi, everetti UPS raktárból kell elhozniuk. Ott egy Gendo nevű fickót kell keresniük, akivel minden le van zsírozva elvileg, tőle megkapják a két célszemélyt.

Kowalski nagyon szépen megkérte a karaktereket, hogy ne csesszék el neki a munkát, mert ez az ő belépője a közvetítők közé.

A karakterek felszerelkeztek. Bunny hozta a tuning Colt M23-asát, mert nem bízik semmiben. Vírusnak egy Ingram Smartgun-ja volt. Snake úgy érzet egyszerű lesz a munka, nem kell neki más, csak az Ares Predator. Nem is tudta ekkor még mekkorát tévedett.

Elhagyatott UPS raktár

A UPS raktárról kiderült, hogy emberkereskedők piaca. Ketrecekbe különböző fajokba tartozó embereket - nőket, férfiakat és gyerekeket - tartottak fogva és a vevők úgy válogattak köztük mint a boltban a zsemlék között. Yaa-t és Lee-t megtalálták az egyik ketrecben. A nőnek fehér haja volt, a férfinak fekete, de mindkettejüknek ugyanolyan üveggolyóhoz hasonlóan tükröződő kiberszem volt és látszott rajtuk a finom kibernetizáció nyomai. Két gyerekkel - egy fiúval és egy lánnyal - voltak együtt, akik viszont teljesen normálisnak tűntek látható kibernetizáció nélkül. Volt ott egy másik nő is, akin szintén erős kibernetizáció jelei látszottak, a szemei olyanok voltak, mintha nyomtatott áramkörökre épített monitorokba néznénk, a karjai viszont hiányoztak, csak a csatlakozó pontok voltak meg (moduláris kiberkarjai voltak).

A karakterek hívták Gendo-t, a troll főnököt, aki közölte velük, hogy Yaa-ra és Lee-re kapott jobb ajánlatot és eladta őket másnak. Ha Rosell-nek van jobb ajánlata, akkor szívesen várja. Jellemző, semmi se megy simán. Felhívták Kowalski-t, hogy most mi legyen. Kowalski pedig felhívta Rosell-t, hogy most mi legyen. Később Kowalski visszahívta őket és azt mondta Rosell azt akarja, hogy szerezzék meg a célszemélyeket bármi áron, természetesen megfizeti érte őket.

Csomagátvétel

A csapat kiderítette ki vette meg Yaa-t és Lee-t, majd a raktártól távolabb bevárták és üldözőbe vették őket. Ekkor ütött be egy másik váratlan esemény: a semmiből egy hatalmas Ares Citymaster jelent meg és rohant bele karakterek által követett konvojba. A konvoj megtorpant, a kísérő autóból fegyveresek ugrottak ki. Akik a Citymasterrel érkeztek pillanatok alatt végeztek a fegyveresekkel. Hárman voltak: egy humán férfi karpengékkel, egy tünde férfi katanával és egy hatalmas troll kiberkarokkal, amelyekbe shotgun-ok voltak építve. Nevezzük őket innentől jobb híján kiberszamurájokank.

Amint a karakterek megpróbáltak közelebb férkőzni, hogy a furgonból kiszedjék a célszemélyeket a humán és a tünde nekik rontottak. A troll félkézzel letépte a furgon hátsó ajtaját és megpróbálta kiráncigálni a bent lévőket. Ekkor kiderült, hogy nem csak Yaa és Lee van a furgonban, hanem a két gyerek is és a karok nélküli nő, akit a troll ki akar rángatni, de a többiek visszatartani inkább kevesebb sikerrel.

Bunny élet-halál harcot vívott a kardos tündével. Mato-t a karpengés humán ölte meg, miután kitépte a furgonja vezetőüléséről. Lance ugyan mellette ült, de képtelen volt elintézni a támadójukat. Később őt is kitépte a kocsiból és készült felnyársalni a karpengékkel. Snake közben a trollt próbálta elintézni, de akármennyit lőtte, akárhogy mászott fel rá és csépelte a trollra semmi sem hatott. Snake végül a Lance-t széttépni készülő humánt lőtte fejbe, hogy mentse a mágust, de a támadóját meg se hatott a dolog. Itt kezdett az egész nagyon ijesztő lenni. Végül a karok nélküli nő rontott neki a férfinak és lökte le Lance-ről időt nyerve ezzel. A háttérből Vírus a géppisztolyával és a támadóik kibervereire mért adattüskékkel ügyködött, ami elég sokat segített.

Nagy nehezen a kiberszamuráj csapat elkezdett visszavonulni. Lance egy tűzlabdát akart megereszteni utánuk, de ekkor egy lövés dördült. Volt egy negyedik támadó is, aki a háttérből figyelt. Lance-re célzott, de Snake hősiesen beugrott a lövés elé, hogy a mágus befejezhesse a varázslatát. A lángok elnyelték az utcát. (Ezzel a karpengés humánt ki is iktatták.) A csapat gyorsan a magáévá tette a másik furgont is és így immár két furgonnal (Mato-éban Lance és Vírus, a másikban Snake és Bunny) és elszáguldottak.

A furgon platóján Snake nem volt különösebben jól miután a mesterlövész eltalálta. A karok nélküli nő megkérte, hogy segítsen neki visszarakni a karjait, utána pedig rögtönzött műtétet hajtott végre Snake-en az ujjpengéit használva.

Szerencsétlenségükre az Ares Citymaster hamarosan megjelent mögöttük. Két gránátot is aládobtak, de nem sokat használt ellen. Bunny azt javasolta, hogy menjenek Redmondba, ott könnyű lerázni őket és ő különben is onnan származik, tudja a járást. Vírusnak ez persze nem tetszett, egyrészt úgy tűnt azért, mert Bunny javasolta, másrészt mert szerinte Redmond túl veszélyes a célszemélyeknek és ha valami bajuk esik bukják a pénzt. Szerinte egyből Puyallup-ba kellene menniük.

Hosszas vita után Snake és Lance is Bunny mellé ált, így az útjuk Redmondba vezetett nyomukban az Ares Citymasterrel és a kiberszamurájokkal.

2. fejezet: Szintetikus élet

Több eseményt terveztem ide, meg akartam mutatni jobban Redmondot, de ahogyan említettem siettünk, így sok dolog kimaradt.

 

Redmondban, a Plastic Jungle-ben sikeresen lerázták a Citymastert és elrejtőztek egy kisebb, elhagyatott céges telepen. Itt végre fújhattak és eldöntötték, nem fizetnek nekik eleget ezért.

Kiderült, hogy Yaa és Lee csak annyiban kötődik a két gyerekhez, hogy ugyanazok az embercsempészek hozták be őket Seattle-be és igyekeztek együtt maradni. Szóval ilyen körülmények szülte család ők. Lee azt is elmondja, hogy Yaa-val együtt egy céges telepről szöktek meg, mielőtt az embercsempészek elfogták őket. Itt lehetett volna spekulálni, hogy kik lehetnek a kiberszamurájok és miért kellhet a karakterek bérlőjének a nő és a férfi.

A kiberkaros nőtől megtudták, hogy Pcell-nek hívják (Tsutomu Nihei - Blame! mangájának hasonló nevű szereplőjéről mintáztam) és egy redmondi közösség tagja. Javasolta is, hogy menjenek oda, mert ott biztonságban lesznek.

 

Pcell egy társával szintén Yaa-t és Lee-t akarta kimenteni, de elkapták őket, a társát megölték. Azért akar visszatérni a közösségbe, hogy a férfi és a nő biztonságban legyen ott, de ez azt is jelentette volna, hogy a karaktereknek újabb problémával kellett volna megküzdeniük, hogy a munkájukat elvégezzék. A közösségből nem engedték volna el Yaa-t és Lee-t. Ez a rész is kimaradt a sztoriból, mert más felé mentek a dolgok és amúgy is eléggé időhöz voltunk kötve.

 

Az is kiderült róla, hogy kibertechnikus és sebész, tele volt szenzor kiberverekkel (ultrahang és szonár), amiket Snake-el kettesben őrködve meg is mutatott neki, a bőrátszövése és csonterősítése miatt sokkal ellenállóbb, mint amilyennek tűnik, egy agyi beültetés miatt elég volt neki napi 3 óra alvás, illetve van az egyik karjába egy sorozatlövő pisztoly is építve. A karjába épített pisztolyhoz lőszert kért, ami ismét kisebb vitát váltott ki. Legnagyobb ellenzője megint Vírus volt, de végül Pcell kapott töltényeket és betárazott.

 

Bele akartam menni Pcell-en keresztül és a közösségen keresztül is, amihez tartozik egy ilyen Ghost in the Shell féle spirituális transzhumanista dologba, de - megint - az idő. Szóval annyira futotta, hogy Pcell beszélt Snake-nek furcsa dolgokat a beültetésekkel elérhető megvilágosodásról és arról, hogy a normális emberek nem értik meg azokat, akik ezen az úton járnak. Elég zavaros lett.

 

Másnap reggelig maradtak a rejtekhelyen, majd tovább indultak. Egy helyi banda megállította őket, de Snake meggyőző fenyegetéssel harc nélkül lerázta őket. Nem sokkal később azonban megtámadták a konvojukat. Egy rakéta csapódott az elöl haladó furgon motorházába tönkretéve azt, majd össztűz alá vették őket. Pcell itt megvillantotta képességeit és a szonárja segítségével meg tudta állapítani hány támadó van és hol (a szonár átmegy a falakon is). Az egyik épületből fedező tüzet zúdítottak rájuk. Bunny ide rontott be, hogy majd ő kiiktatja őket és a majd lövészként intézkedik utána, mert neki volt rendes puskája egyedül.

Ekkor azonban megérkezett a baj: a kiberszamurájok és az általuk felbérelt banda tagjai. Elsősorban a trollt látták, aki Yaa-t és Lee-t követelte cserébe a karakterek életéért. A harc megint elég izzasztó volt. A bandatagok nem okoztak különösebb gondot a csapatnak, de a trollal nem tudtak mit kezdeni. Plusz ott volt a lövész is valahol a háttérben, aki főleg Lance-t akarta kilőni a mágus legnagyobb bánatára.

Bunny elintézte a lövészeket, de Pcell jelentett, hogy valaki közeledik a tünde lány felé a tetőn. Snake azonnal a segítségére sietett. Bunny-t a kardos kiborgnindzsa tündével találta együtt a küzdelmük legvégén. A tünde lerúgta Bunny-t a tetőről, majd új ellenfele felé fordult. A kibrognindzsa nem kapkodott, felemelte a kardját, adott egy lövésnyi esélyt Snake-nek - amit elhibázott, mert a tünde iszonyat gyors volt -, majd támadott. Itt zajlott le a jelenet csúcspontja. A kiborgnindzsa és Snake küzdelme rövid volt, de annál epikusabb. A tünde lesújtott a karddal, Snake pedig ütött egyet a tünde torkára. Snake olyan jókat dobott, hogy úgy döntöttem egyetlen ütéssel megölte az ellenfelét, de csak azután, hogy az levágta Snake jobb karját könyékből (ez a játékossal megbeszélt dolog volt, ami már egy ideje el volt döntve, csak a megfelelő helyzetet kerestem hozzá).

Bunny végül vissza tudott mászni a tetőre, mert nem olyan egyszerű őt elintézni. Pár lövést beleeresztett a kiborgnindzsa tündébe, hogy biztosra menjen, majd összeszedte Snake-et. Az utcán Vírus, Lance és Pcell tartották a frontot. Lent bevágódtak a még működő furgonba és eltűntek onnan amilyen gyorsan csak tudtak.

Pcell gyorsan stabilizálta Snake-et, majd elkezdték megvitatni, hogyan tovább. Pcell megint előjött, hogy menjenek az övéihez, ott biztonságban lesznek és ott tudnak segíteni Snake-en is. Vírus megint ellenkezett. Végül úgy döntöttek, hogy Lance és Pcell elviszik Snake-et, hogy segítsenek rajta. Bunny és Vírus pedig a furgonnal menjenek tovább (itt volt egy kis kockázat, hogy Bunny megöli Vírust menet közben, ha az agyára megy), majd Puyallup-ban találkoznak.

Transzhumanista közösség

Pcell kíséretében Lance és Snake egy nem túl bizalomgerjesztő környékre tévedtek. Vasrudakra húzott holttesteket is találtak, ami tovább növelte a nyugtalanságot, de Pcell magabiztosan vezette őket tovább. Végül elértek ahhoz az épületegyütesshez, ahol Pcell által annyit emlegetett transzhumanista közösség élt.

 

Sajnálatos módon erről a közösségről is sokkal kevesebbet sikerült megmutatnom, mint amennyit szerettem volna, de talán a főbb dolgokat sikerült. A lényeg, hogy a közösség magja erősen kibernetizált emberekből áll, akik a technológián keresztül próbálják elérni a megvilágosodást. Nagyon spirituálisan közelítenek a dologhoz. A sok kiberver miatt viszont sokuk érzelmileg labilis, de a spiritualista hozzáállásuk segít ezen is. Van egy saját hostjuk, aminek az ikonográfiája egy téli erdő, ami a béke és a nyugalom szigete számukra. Van egy mantrájuk is a téli erdőről, ami megnyugtatja őket. A közösségben élők többsége átlag ember, akiket a kényszer sodort a transzhumanistákhoz. Védelem miatt jöttek ide, vagy sérüléseik javítására. A transzhumanisták segítettek nekik, mert a technológián keresztül szívesen egésszé tesznek bárki.

 

Odabent egy csomó fegyveres fogadta őket, némelyikük láthatóan kibernetizált volt. A vezetőjük, Genzo, az arcát egy ronggyal takarta el (ami a látható kiberkoponyáját rejtette). Genzo nem akarta beengedni a karaktereket, az sem érdekelte volna, ha a Snake ott előtte vérzik el. Pcell azonban vállalta a felelősséget és végül bejutottak. Bent láttak rengeteg embert, gyerekeket is. Nem mindeninek, de sokuknak volt valamiféle kibervere, főleg pótlás (kiberszem, kiberkar stb.).

Lance-t lefegyverezték és bezárták egy cellába nagy bánatára. Snake-et Pcell levitte az alagsorban kialakított labroba/műtőbe. Itt egy lánctalpakon guruló ember-robot valami volt, amiről nem derült ki pontosan mi (egy drón vagy egy kiborg), de segített a műtétben. Snake-et berakták a műtőszékbe, Pcell az adatjackjébe dugott valami kábelt, lámpák és mindenféle ijesztő dolgok kezdtek mozgolódni. Végül Snake adatjackjénél matatott és oda is csatlakoztatott valamit, mire minden elsötétült.

Snake testetlen formában ébredt egy nagy sötétségeben. Pcell beszélt hozzá a semmiből, a téli erdő mantrát mondta neki, hogy megnyugtassa. Hamarosan egy téli erdő jelent meg Snake körül és ő is kapott testet, ami teljesen egészséges volt, nem hiányzott a karja. Találkozott Pcell-el, aki szintén teljesen normális volt látható kiberverek nélkül. A nő elmondta neki, hogy ez a téli erdő host, itt biztonságban van, a műtét miatt kötötte be ide. Pcell itt a téli erdő nyugalmáról, a békéről, a biztonságról beszélt nagyon spirituális hangokat megütve. Egy kicsit talán meg is akarta győzni Snake-et és a transzhumanista út felé terelni. Snake azonban elutasító volt, hamisnak nevezte a helyet, vissza akart térni a valóságba. (Érdekes lett volna itt egy mélyebb filozófiai vitát lebonyolítani a valóság fizikai szenvedéséről és az elme megbékéléséről egy képzeletbeli világban, illetve a Mátrixról, ami sokszor már valóságosabb a valóságnál.)

Mikor Snake végre felébredt meglátta a kicsit lomha, kicsit csúnya, láthatóan egyszerű kiberkar pótlását. A célnak megfelelt, jobbra ilyen helyzetben nehezen számíthatott. Végül ő is Lance mellett kötött ki a cellában.

Később robbanások, lövések és riadó zavarta fel a nyugalmat. Pcell érkezik, elmondta, hogy megtámadták a közösséget és azért jött, hogy kiengedje a karaktereket. Kinyitotta a cellát és visszaadta a karakterek felszereléseit. Miközben a nő vezette őket ki szemtanúi lehetnek a brutalitásnak, amivel a közösség szembeszáll a támadókkal. Láttak egy férfit, aki csak cigarettázva nézte, ahogyan a drónja a kétségbeesetten küszködő bandatagot módszeresen ölte meg. Egy teljesen érzelemmentes arcú ork a hajánál fogva húzott egy vérben úszó holttestet végig a folyosón, és hasonlók.

Találkoztak Genzo-val, akitől megtudták, hogy egy banda támadott rájuk és éppen a biztonságba vitt civilek felé nyomulnak. A karakterek úgy döntöttek nem mennek a garázsokhoz, hogy lelépjenek, hanem segítenek. Elmentek és kiiktatták a civilek menedékéül szolgáló terembe betörni készülő bandatagokat. Odabent találkoztak a közösség másik vezetőjével, Hellével, aki afféle vallási vezető és sokkal közvetlenebb és barátságosabb - de nem kevésbé kegyetlen -, mint Genzo. A nő hosszú, asszimetrikus ruhát viselt, ami a láttatni engedte az egyik karját, a rendeset, de eltakarta a másikat, ami teljesen kibernetikus volt és egy beépített kiberdekket rejtett, ugyanis a nő dekás volt.

Miután a karakterek végeztek és elindultak vissza a főbejárathoz szembetalálták magukat a nagy problémával: a kibertrollal. Itt Genzo segítségével megküzdöttek a trollal és nehezen legyőzték. Így már hármat (a karpengés humánt, a kardos tündét és a trollt) intéztek el ezek közül a rejtélyes kiberszamurájok közül. Volt még egy, akit nem is láttak még. Vele vajon mi van? És különben is, kik voltak ezek?

Miután Helle megköszönte a karaktereknek a segítséget Pcell kíséretében távoztak, elhagyták Redmondot és Puyallup felé vették az irányt.

3. fejezet: Véres utcák

Ismét csak sokkal több dolgot terveztem ide, de végül gyakorlatilag az egész fejezet ki lett hagyva. Ennek az egyik oka, hogy Bunny és Vírus jött ide először, így a háttérben ők élték át amiket ide terveztem.

 

Amint tudtak kapcsolatba léptek Bunny-val és Vírussal, akik Grahamben voltak, a Milícia területén Dr. Anne Kleinmannál (lásd Hivatástudat), mert Yaa megsérült, amikor összetűzésbe keveredtek egy bandával Puyallup-ban. A Milícia szerencsére közbeavatkozott és így sikerült megúszniuk komolyabb veszteségek nélkül.

Lance és Snake megérkeztek gond nélkül Grahambe. Az, hogy nem vittek magukkal nagy fegyvereket hátrányos volt a kiberszamurájok ellen, de megvolt az az előnye, hogy a Milícia nem állította meg őket miatta. Pofátlanul betolakodtak a helyi klinikára és találkoztak a többiekkel. Mindenki meg volt, csak Yaa feküdt az ágyon lőtt sebbel. Anne elmondta, hogy stabil már, csak pihennie kell. Megemlítette még a rengeteg beültetését, ami benne volt, de nem kérdezősködött.

Anne korábban már találkozott Snake-el (lásd a Milíciáról szóló cikk végén lévő összefoglalót). Az első találkozásuk nem volt éppen felhőtlen. A doktornő nem mutatta semmi jelét, de felismerte Snake-et és még mindig egy agresszív, drogos, utcai banditának gondolja, aki fegyverrel hadonászik senkinek a biztonságával nem törődve. Anne megtehette volna, hogy ráhívja a Milíciát, de nem tette, mert jobban érdekelte Yaa állapota. Tudta, hogy a Milícia is érdeklődhet a nő beültetései miatt, ami veszélyes lehet Yaa-ra. Így nem csak nem szólt a Milíciának, de egyenesen megmondta a karaktereknek, hogy merre tudnak úgy elmenni Grahamből, hogy ne vegyék őket észre.

Átadás

Graham elhagyása után felhívták Kowalskit, aki kifejezetten megkönnyebbült, hogy végre hall felőlük. Nem a karakterek testi épsége miatt aggódott, hanem a munka sikere miatt. Sok múlott neki ezen. Kowalski lerendezte a találkozót Rosellel, majd a karaktereket elhívta az átadás helyszínére.

Kowalski egy kisebb pánikroham szélén volt, amikor találkoztak, de lassan lenyugodott, amint látta, a célszemélyek megvannak. Utána a karakterek elrejtőztek a területen arra az esetre, ha Rosell át akar verni őket.

A törpe egy furgonnal, három terepjáróval és egy rakás öltönyös fickóval jelent meg. Úgy tűnt ő is szereti megtámogatni a bizalmat. A tárgyalást Kowalski vitte némi instrukcióval Snake-től. Rosell csökkenteni akarta az összeget a sérült Yaa miatt, de visszahozták a dolgot, mert volt pár nem várt esemény a munka alatt. Végül némi bónuszt is sikerült kialkudniuk. Átadták Yaa-t, Lee-t és még rátukmálták a törpére a két gyereket is.

Miután Rosell távozott Kowalski kiosztotta a pénzt. Mindenki boldogan távozott, különösen Kowalski, mert így végre belépett a közvetítők világába.]<<<<<

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1114782566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása