A történet sosem ér véget

2018. július 12. 18:00 - Fülöp Adrián

Shadowrun kalandbeszámoló - Hideg levegő

>>>>>[Snake játékosa egy hosszabb időre nem tudott részt venni a játékokon, ezért úgy gondoltam írok egy egyéni kalandot Lance játékosának. Úgyis eléggé hanyagolva volt a mágia a kalandokban, ezért direkt neki írtam egy tisztán a mágia körül forgó történetet, amiben kicsit visszatérhetek az Iszonyat Szeme nevű szekta lezáratlan szálára (lásd Jöjjön az erőszak). A kaland a Hideg levegő címet kapta.

Ez a beszámoló azért kapott külön posztot, mert túl hosszú volt, hogy egy novella mellé beférjen.

Prológus: Félelem a sötéttől

A korábban a szektától zsákmányolt különféle mágikus tárgyak közül már csak a fekete gömb volt Lance-nél. Bármi áron ragaszkodott hozzá, hogy megfejtse a tárgy természetét. Ebbe bevonta talizmánárus ismerősét Andrew Adams-et is, akinek egy időre átadta a gömböt tanulmányozásra (korábban Erin McLaughlin is kérte a karaktertől a gömböt, de Lance nem adta oda. Lásd Minden beszél hozzám). Érdeme megjegyezni még, hogy egy alkalommal a Lance által megidézett óriásszellem, Proxy is megjelent a karakternél és mondott pár titokzatos dolgot a gömbről. Miután Lance megszabadult a gömbtől elmúltak a különös rémálmai is az Iszonyat Szeméről, amiket a gömb okozott.

A dolgok folytak tovább normális medrükbe, amíg Andrew nem jelentkezett, hogy sürgősen beszélni szeretne Lance-el. A karakter el is ment Tacomába a talizmánárus lakására, ahol tárva-nyitva találta az ajtót. Belépve egy brutálisan véres jelenet tárult a szemei elé. Egy nő holteste hevert a nappaliban (Andrew Adams felesége). A szemeit kivájták és a nyelvét kitépték. A halálfélelem és a kínhalál nyomai szennyezték be az asztrált, illetve az egész házat különös hideg lengte be. Az emeleten a dolgozószoba ajtaja előtt egy elszenesedett ork tetemet talált (az ork az Iszonyat Szeme szekta tagja volt és a gömböt kereste, de a dolgozószobát védő tűzszellem megölte).

A karakter amint be akart lépni a szobába egy tűzszellem materializálódott és támadott rá. Hosszas és kétségbeesett küzdelem árán sikerült Lance-nek megszabadulnia tőle, majd áttörve a szobát körülvevő védőburkon bejutnia a helyiségbe.

Odabent nem volt senki. Ez a szoba volt a talizmánárus hermetikus könyvtára. A karakter talált itt reagenseket, megrendelések jegyzékét, amiben sokszor fordult elő az "Átszállítva -> Ahol a halott hajók pihennek". Egy üres széfet is talált, de a gömb nem volt itt. A brutális gyilkosság és Adams eltűnése nem sok jót jelentett, így a karakter utánanézett mit jelent az "Ahol a halott hajók pihennek". Kiderítette, hogy ez egy kalóz és tengerész stílusú bár és bordélyház Puyallup City-ben, aminek a neve Port Royal. Azonnal el is indult, hogy megtalálja a talizmánárust és kiderítse mi is történt.

Port Royal-ban kiderítette, hogy Adams gyakran megfordult itt és egy szobát bérelt az emeleten. A talizmánárus itt intézte a maszek talizmánok készítését és eladását, illetve egy Brighid nevű vörös, bögyös ork nővel csalta a feleségét. A karakter feljutott az emeletre Adams szobájához, de amint benyitott újabb szörnyűségekkel kellett szembenéznie.

Szemben az asztal előtt ült Adams. Legalábbis ami megmaradt belőle. A szemeit, a nyelvét és a fogait eltávolították. A kezeit letépték. Az arca a kín legfájdalmasabb pillanatát tükrözte vissza. A vér beborította széket és körülötte a földet. A látvány Lance-t annyira lesokkolta, hogy nem vette észre a szobában rejtőző Erin-t, csak azután miután a nő combon csapta a gumibotjával és felszólította, hogy meg ne mozduljon. Ezután az ajtó mögül Kate Oxley lépett ki felemelt fegyverrel, és a két nő elkezdte kérdéseivel bombázni a tünde mágust.

Kiderült, hogy több hasonló gyilkosság is történt már és az üggyel Erin kezdett foglalkozni, majd a Knight Errant is megkereste a magánnyomozót, amikor a dolog már kezdett kényelmetlen lenni nekik. Így került Erin mellé Kate (valószínűleg Doris Hauzer nem kis közreműködésének köszönhetően). Kisebb egymásra gyanakodás után, mivel Lance nem nagyon lopta be magát Erin szívébe korábban, végül megegyeztek, hogy együtt járnak utána a dolognak.

Adams halott, ez egészen bizonyos volt, de nem olyan régóta. A letépett kezeit a mosdókagylóban találták meg a tenyerében a fogaival, az egészet úgy elrendezve mint valami groteszk műalkotás. Erin a psychometria képességének segítségével transzba esett és végigélte a helyszínen történteket. Miután összeszedte magát a sokkból a karakter megtudta tőle, hogy egy nagy, fekete csuklyás szellem (egy Shadow) materializálódott a hajdani talizmánárus előtt és az tette ezt vele. Az eltűnt szemeknek is megoldódott a rejtélye, ugyanis a férfi megette a saját szemeit. Az asztrális teret beszennyezték az események okozta érzelmek, de erős Csend varázslat nyomai így is észrevehetőek voltak. Itt is szokatlanul hideg volt, mint Adams házában.

Az egész eset szörnyen hasonlított a korábbi gyilkosságokhoz, ahol a karakterek először találkoztak az Iszonyat Szemével. Lance itt már gyanította, hogy ugyanazokkal állhatnak szemben.

A gömböt azonban nem találták. Erin ekkor újra bevetette a mágiáját. Arra gondolt, hogy valahol elrejthette a talizmánárus, ezért egy olyan varázslatot használt, ami feltérképezi neki a helyiséget minden rejtett járattal együtt. A varázslat végeztével a padló egy részére mutatott, hogy ott van egy titkos rekesz. Ekkor Lance láthatta Kate szemét megcsillanni, ahogy a fangirl egy pillanatra felszínre tört. (Kate amúgy is kicsit fangirl típus. Legnagyobb példaképe természetesen Doris. Rajongásának másik tárgya pedig Erin lett ezután a kaland után.)

A rekeszt felnyitva meglett a gömb, de szinte azonnal a szoba az eddigieknél is hűvösebb lett. Köpenyes szellemalakban materializálódott a Shadow és akkora zavart keltett, hogy meg tudta szerezni magának a gömböt, majd kivetette magát az ablakon és elmenekült.

A csapat azonnal a nyomába eredt Erin vezetésével, aki asztrálisan követte a szellem nyomát. Erin és Lance sem tudta, hogy a gömb mire lehetett jó, de ha a Shadow ennyire akarta az semmiképpen sem jelentett jót. Ki tudja miféle szörnyűség történik, ha a gömb visszajut az Iszonyat Szeméhez.

1. fejezet: Különös, magas ház a ködben

A Shadow-t egészen Tarislar-ig üldözték, ahol elveszítették a nyomát egy régi, elhanyagolt, négyemeletes lakóépületnél. A szellem és a gömb valahol odabent volt. Erin megmondta Kate-nek, hogy mivel a feladat paraméterei világi sorozatgyilkosról súlyos mágikus fenyegetésre változtak, inkább menjen vissza a Knight Errant-hoz és jelentsen. Kate azonban nem az a fajta volt, aki csak emiatt feladná, ráadásul ez az ő munkája is, amit szándékozott elvégezni (Kate-ben van egyfajta bizonyítási vágy, meg imádja a terepmunkát), ezért ellenkezett és maradt. Erin nem valami vehemens fajta, így kifejezte egyet nem értését, de nem erősködött. Lance nem szólt bele a dologba, valószínűleg mert szeretett volna Kate jó oldalán maradni (azt nem tudom, hogy Lance hogyan van ezzel, de a játékosa imádja Kate karakterét).

Az épületben 8 lakás volt, plusz a pince, amelyek mindegyikében volt valami érdekes. A játékos nem fedezett fel mindent, így csak azokat írom majd le, ahol ténylegesen járt is. Az épületet egyébként a The Cat Lady-ben lévő házról mintáztam, ahogy néhány eseményt is. Azt akartam elérni, hogy egy igen különös, szinte kísérteties épületet teremtsek, ahol a lakók és az események is a legjobb esetben is furcsák.

Az első akivel találkoztak az egy fehér, kék szemű macska volt. Az állat a bejárat előtti lépcsőn ücsörgött és barátságosan hozzásimult az új látogatók lábához és dorombolt. Akkor nem tulajdonítottak neki jelentőséget, de később ez a macska fontos volt.

Minden emeleten két lakás volt. Mivel fogalmuk sem volt, hogy hova kellene menniük, ezért elkezdték sorban felfedezni a lakásokat.

Az első lakás látszólag üres volt és teljesen elhagyatott. Idebent végül összeakadtak egy önkényes lakásfoglaló hajléktalannal. A fickó képben volt a hely furcsaságaival, de az agyára mehettek a dolgok, mert sötét árnyakról és a falban dübörgő gonoszról beszélt. Az ablakban kaparászó fehér macska annyira megijesztette, hogy azt is a gonosz szolgájának nevezte. Tőle semmi igazán fontosat nem tudtak meg, csak azt a jó tanácsot kapták, hogy távozzanak a házból, ameddig megtehetik.

A második lakásban egy idős, kutyás hölggyel társalogtak egy darabig, de nem jutottak előrébb vele.

A harmadik lakás már ránézésre is gyanús volt, mivel az ajtaján kártyás mágneszár volt. Mikor kopogtak nem nyitott senki ajtót és nem is hallottak bentről senkit. Erin egy mágneszár kódkulccsal feltörte a zárat és bementek. Elég elhagyatott volt a hely. Az asztalon rothadó étel jelezte, hogy valakik ebédhez készülődhettek, de nem jutottak el odáig. Beljebb egy ajtót találtak, amire a nagyon biztató 666-ot festették.

Ezután igazán furcsa dolgok kezdtek történni a lakásban. A trideo magától bekapcsolt, megcsörrent a telefon, majd mire kiértek elhallgatott. Lance bement a 666-os ajtón a fürdőszobába. A helyiség sötét volt, a fürdőkád tele volt és egy manöken bábu állt benne. Úgy tűnt semmi nincs odabent, de mégis úgy érződött, mintha valami mozognak a sötétben, ami az egyik pillanatban meglódult. A karakter kimenekült és találkozott a ház urával, Joe-val, aki a transzban heverő Erin fölött állt. Joe magyarázatot követelt, majd ijedten tágra nyíltak a szemei és egy "Mit tettél?" mondattal minden elsötétült.

Lance egy romos szobában ébredt, ahol Joe várta. Kint vihar készült. A szobában egy véres szék, egy véres tenyérnyomokkal teli szekrény és egy másik ajtó volt. Joe azt mondta, hogy már nem is tudja mióta volt itt, azt sem tudta mi ez a hely. Megkérte Lance-t, hogy beszéljen a feleségével a másik szobában, aki már egy hete, de talán már egy hónapja is, bement, hogy megigazítsa a sminkjét.

A kivilágított szobában, egy fotelban, számtalan tükör előtt Lance meg is találta a feleség elsorvadt és befeketedett maradványait. Mikor beszélni próbált vele a nő teste vergődni kezdett, sikoltozva és hörögve beszélt, ami alig volt érhető. Annyit veszett csak ki belőle, hogy "szenvedés", "nem látok", "a tükrök". A karakter megigazította a tükröket, hogy a nőre nézzenek. Ettől a tükrökben egy gonosz, női arc jelent meg és nézett vissza nevetve. A nő teste a fotelban vonaglani kezdett. Joe bejött és elszörnyedve kijelentette, hogy ez az a szörny, ami kísérti őt és meg kell ölni. Követelte a karaktertől, hogy ölje meg a szörnyet, majd előhúzott egy fegyvert és megfenyegette Lance-t, hogy különben megöli a karaktert. Lance végül teljesítette Joe kérését.

Ekkor Lance felébredt a lakásban. A 666-os szoba csukva volt és hiányzott róla a kilincs. Erin is rendben volt, de nem tudta mi történt, bár érzett valami furcsát az asztrálban. Joe-nak nyoma sem volt. Mindannyian nagyon gyorsan távoztak a lakásból. Hogy mi volt ez a szürreális élmény? Mit szabadított el a karakter? Nem tudni. (Ez az egész lakás a The Cat Lady-ből lett átvéve. Joe és Ivy Davis lakásának a furcsasága nagyon tetszett, ezért emeltem át.)

Az ötödik lakás ajtaja alól pára szivárgott ki. Bent kifejezetten hideg fogadta őket. A lakás tele volt szárazjeges és folyékony nitrogénes vödrökkel. A hálószobában megtalálták a tulajt is, vagyis ami maradt belőle. Egy kocsonyás massza hevert az ágyban, amiben emberi csontok maradványai voltak láthatóak. (Ezt H. P. Lovecraft Hideg Levegő című novellája ihlette.) Megtalálták az illető kommlinkjén a feljegyzéseit, amiből kiderült, hogy egy alkimista volt, aki valamilyen kísérleténél megmérgezte saját magát és a testét egy bizonyos hőfok alatt kellett tartania, különben lekezdett szétmállani. A pincében építette ki a laborját, ahol egy hűtőgéppel hűtötte a lakását. A pincelabor kulcsát is megtalálták.

A pincében mindenféle ijesztő dolog - manöken bábuk, próbababa fejek, játékbabák, Blair Witch-féle "díszek" - között kutakodva végül megtalálták az eldugott fémajtót. Azon keresztül bejutottak a laborba. A hűtőgép nem működött. Volt sok folyékony nitrogénes tartály, egy lekódolt terminál, reagensek és néhány kész-félkész talizmán. Úgy döntött a karakter, hogy ide még később visszajön.

Végezetül a legfelső emelten, a nyolcadik lakásba kopogtattak be, ahol Sophie, az egyedülálló anyuka, nyitott nekik ajtót. Az, hogy anyuka hamar kiderült, mert sokat beszélt a gyerekéről. Sikerült bedumálniuk magukat. A lakás egész normálisnak tűnt, meg a nő is. Egészen rendben is ment minden, ameddig a korábban látott fehér macska valahogy be nem jutott a lakásba és fel nem borította a kiságyat. Az ágyból egy játékbaba és a fekete gömb esett ki.

A nő azonnal rájuk támadt. Ráadásul Felébredt volt, így varázslatokkal tette ezt. A Shadow is materializálódott Kate fölött, aki rémülten nézett fel a csuklyás alakra. A lányt Lance rántotta el a szellem útjából, mielőtt az megmutatta volna Kate-nek mi az a félelem. A fehér macska is kivette a részét az akcióból. A Shadow felé közeledett, ami látszólag hátrált tőle, majd a macska varázsolni kezdett (!) és elűzte a Shadow-t. (A Shadow elég erős volt, így úgy terveztem, hogy Lance és Erin ketten nem nagyon fognak bírni vele, különösen, hogy Sophie is hajigálni fog rájuk ezt-azt.)

A harc végén Sophie a földön összegörnyedve, zokogva szorongatta a játékbabát. Lance megkegyelmezett neki. Sophie egyébként elveszítette a gyermekét és ez megtörte. A Shadow ezt kihasználva szerzett befolyást a nő fölött, aki most az Iszonyat Szemének látens szolgája.

A fehér macska egyértelműen jelezte, hogy szeretné, ha követnék. Erin, Kate és Lance, immár a gömbbel a birtokában, követték is. Valamivel odébb egy sikátorban állt meg egy ork előtt, majd elkezdett átalakulni emberré. A macska nem volt más, mint Frida. Az ork pedig, aki a meztelen tünde mágusnőt egy kabáttal betakarta, Vance.

Frida érdeklődött, hogy mégis mit keresnek ők itt. Elmondták, hogy Erin és Kate gyilkosságok után nyomoztak, Lance elmondja, hogy a barátját ölték meg és a nyomok ehhez a Shadow-hoz vezettek, és az egész középpontjában a gömb volt. Frida pedig elmondta, hogy ő már jóval régebb óta tud erről a Shadow-ról, már egy ideje követi, de a gömb az új neki és kíváncsi rá.

Ekkor a gömb körül, ami Lance-nél volt, vita alakult ki. Frida szerette volna megvizsgálni, Erin viszont egy csöppet sem bízott Fridában, ezért nem akaródzott neki adni. Kate, nagyon bölcsen, nem szólt bele a mágusok dolgába, de érezhetően Erin oldalán állt. Lance úgy döntött egyelőre nem adja senkinek a gömböt. Rövid feszült csend után végül a Shadow-ra tértek. Frida sokkal többet tudott a szellemről, mint ők összesen. Elmondta, hogy az előbb sikerült elűznie, de vissza fog jönni, mivel ez egy szabadszellem. Ahhoz, hogy elűzzék el kell utazniuk a metasíkjára, megszerezni a valódi nevét, csinálni egy formulát belőle, újra elűzni a szellemet, majd elpusztítani a formulát, hogy megszakítsák a kapcsolatát ezzel a világgal. Erin is tudta ezeket (bár akkor nem tette szóvá), viszont egy dolgot nem tudott, amit Frida már igen: hogy melyik a Shadow metasíkja. Kate egy kicsit túlterhelve érezte magát a sok mágikus dologtól, de mint Mesélő úgy gondolom a benne élő fangirl egy kicsit ráizgult Fridára is.

Ezután a csapat elment abba a motelbe, ahol Frida Vance-el megszállt. Frida felajánlotta, hogy Erin-t és Lance-t magával viszi a metasíkra, miután pihentek egy kicsit. Mikor Frida és Lance egy időre kettesben maradtak átbeszéltek pár dolgot. Frida kíváncsi volt, hogy Lance még mindig a sötét utat járja-e, de Lance biztosította, hogy már szakított Dormin-al. A mágusnő nem nagyon bízott Lance-ben, vagy csak nem hitt neki teljesen, de Lance, hogy bizonyítson, a nőnek adta a gömböt. Frida megvizsgálta a gömböt, majd, hogy szintén bizonyítsa, hogy megbízható, visszaadta a gömböt. (A legnagyobb félelem itt az volt, hogy Frida, aki jóval erősebb, mint Erin, esetleg a saját céljaira akarja magának a gömböt és ahhoz, hogy megszerezze könnyedén eltöröl bárkit az útból. Az igazság viszont az, hogy Frida afféle szellemírtóként tevékenykedett Puyallup-ban és a Shadow-khoz hasonló mágikus fenyegetéseket takarította el, amire mások képtelenek lettek volna, vagy csak nem vettek észre. Szóval a kérdésre a válasz, hogy mégis mi a fenét csinál Frida odalent a Királyok bandánál azon kívül, hogy ő a tűzkirálynő. Hát ezt. Ő az emberek tudta nélkül védi őket olyan dolgoktól, amik ellen nem tudnának mit tenni.)

A pihenő után a csapat összegyűlt. Erin és Lance Frida vezetésével asztrálisan projektált és követték őt a Shadow metasíkjára. A Shadow természetét figyelembe véve nem számítottak túl sok jóra.

2. fejezet: Árnyjáték

Mielőtt átléphettek volna a metasíkra előbb túl kellett jutniuk a Küszöbön. A Küszöb egy afféle kihívás elé állítja a belépni kívánókat. Általában a saját tetteikkel szembesülnek itt az emberek és ezekkel kapcsolatos próbákat kell kiállniuk. Ez mindenkinek egyéni, ezért a Küszöbnél hármójuk útja szétvált.

A karakter előtt Proxy, a Dormin utasítására megidézett óriás szellem, jelent meg és ő szembesítette Lance-t korábbi cselekedeteivel, azok morális tartalmával, ellentmondásaival. A karakter eddigre már elég sok mindenen keresztülment, ezért végigmentem életének majdnem minden komolyabb állomásán. Ez kifejezetten hasznos is volt, mivel Lance éppen a Dormin-al való szakítása után járt és komolyan el kellett gondolkodnia azon, amiket eddig tett, és azon, hogy hogyan fogja folytatni.

A város

Miután Lance átjutott a Küszöbön zuhanni kezdett és alatta egy hatalmas város jelent meg, ami leginkább a viktoriánus London-ra emlékeztetett annak zsúfoltságával és füstöt okádó kéményeivel. A fájdalmas becsapódás után körbenézve meglátta a helyieket. A lakók emberszerű állatok voltak. Úgy öltöztek és viselkedtek mint az emberek a viktoriánus korban, de állati fejük volt. Ahogy Lance megnézte, még rajta is valami korabeli ruha volt.

Rövid bóklászás után Erin-t találta meg először, akit pár kutya bandita zaklatott. Miután szétcsaptak köztük Erin figyelmeztette Lance-t, hogy ez a Shadow metasíkja, ezért nagyon óvatosnak kell lenniük, ameddig nem tudják milyen szabályok alapján működik ez a sík (minden metasíknak megvannak a saját speciális szabályaik, amikkel érdemes tisztában lenni, mielőtt az ember bármivel próbálkozik), de még utána is.

Elindultak, hogy felfedezzék a várost és nem utolsó sorban megtalálják Fridát. Helyette viszont egy rendőrkordonba botlottak. A nyomozást Kutya felügyelő (aki kicsit hasonlított Kate-re. Szimbolizmus!) vezette, aki szívesen fogadta Erin és Lance segítségét. Kutya elmondta, hogy az áldozat egy gerlice hölgy, de nem tudták beazonosítani, mert hiányzott a feje. Úgy tűnt, mintha egyetlen vágással metszették volna le a fejét, és semmi nem utalt a test elmozdítására, így feltételezték, hogy az áldozatot itt ölték meg.

Kutya felügyelő azt is megosztotta velük, hogy ez már az ötödik ilyen áldozat. Minden esetben ugyanígy ölték meg őket. A fej mindig hiányzott. Nem voltak szemtanúk és semmi nyoma a gyilkos fegyvernek.

Átnézve a sikátort Lance talált egy kék selyemszalagot, amin egy madárszimbólum volt. A szalag túl tiszta volt, hogy régóta ott legyen. Erin a psychometria segítségével megállapította, hogy a gyilkos fegyver maga a szalag volt, ami az áldozaté volt. A gyilkost nem tudta beazonosítani, de egészen biztos volt benne, hogy egy másik madár volt. Az áldozatnál találtak még egy szórólapot egy jóshoz és vajákoshoz, Hiúzhoz, a Látóhoz.

Kutya felügyelő elmondta, hogy nem tud selyemszalagokról, amiket bizonyítékokként foglaltak volna le. Elmondta, hogy hol voltak a korábbi gyilkosságok, ahova a karakter és Erin el is látogattak. Kis kutakodás után meg is találták a többi selyemszalagot is, amik szintén kékek és ugyanaz a madárszimbólum volt rajtuk.

Ezután ellátogattak Hiúzhoz, a Látóhoz. Ő egy klasszikus sátorban egy üveggömb mögött ülő turbános hiúz volt. Mikor a selyemszalagokról kérdezték elmondta, hogy:

"Lepecsételi az ajkakat, de ha feltörik a pecsétet, levágja a nyelvet".

Elmesélte azt is, hogy egy gerlice hölgy korábban megkereste, aki hasonló szalagot viselt, és tudni akarta, hogy milyen módon lehetne leszedni. Sajnos csak az tudja levenni, aki feltette.

Miközben Erin és Lance mászkáltak a városban többször láttak egy gyanús, frakkba öltözött varjút, aki fel-fel tűnt, mintha követné őket, de akárhányszor észrevették eltűnt.

Időközben elkezdett besötétedni. Lance és Erin valami szállás után néztek. A folyóparton járva kinéztek maguknak egy fogadót, ahol végre összefutottak Fridával. Egy nagyon szép, vörös és fekete viktoriánus ruhát viselt, de teljesen el volt ázva. Éppen a bejárat előtt álló két vadkan dokkmunkás húzta az idegeit, szajhának nevezték és bizonyos szolgáltatásért cserébe akarták csak beengedni. Frida cérnája végül elfogyott és néhány jól irányzott ütéssel és rúgással lerendezte őket, majd úrihölgyesen bevonult a fogadóba.

A fogadóban foglaltak szobát, Frida fürdőt is kért, majd elmesélte, hogy mi is történt vele. Azt mondta, hogy beleesett a folyóba, ahonnan halászok szedték ki, akik azt gondolták róla, hogy vízi tündér. De még azelőtt valaki a nyakára tett egy selyemszalagot (a Frida nyakán lévő szalag piros és egy kocka szimbólum van rajta) azzal, hogy ne vegye le, de elég homályosan emlékezett a dologra. Érezte a szalagon az ártó mágiát, ezért nem piszkálta, de kiderítette, hogy a prostituáltakat jelölik meg ilyen szalagokkal és az idejét azzal töltötte, hogy megtudja hol viselnek még ilyen szalagot, de nem volt szerencséje. Most már csak szeretne pihenni és megszárítkozni. Mikor a kék, madárszimbólumos szalagról kérdezték elmondta, hogy látott egy helyet, ahol ilyet viseltek.

Másnap elmentek abba a fogadóba és bordélyba, amiről Frida beszélt. A hely a Fehér Galamb nevet viselte. Kiderítették, hogy van valami az alagsorban, ahova időnként lemennek emberek egyedül, vagy párban egy helyi hölggyel. A lejutáshoz azonban jelszó kell. Azt is kiderítették, hogy Galamb asszonynak hívják a hely tulajdonosát. Találniuk kellett egy módot, hogy lejussanak.

Egy kis kavarodás történt itt. Frida ugyanis elkezdte szórakoztatni a vendégeket, ezzel elterelve a figyelmet, hogy Lance és Erin tudják csinálni a dolgukat. Beszéltek Galamb asszonnyal, akire sikerült olyan benyomást tenniük, hogy lemehessenek az alagsorba. Lent egy opium barlang volt, de őket nem ide vezették, hanem még beljebb. Belül egy kínzókamra volt és kikészített madarak fejei. Galamb asszony ugyanis egy szadista volt és előszeretettel kínzott embereket a saját szórakoztatására, azon túl ő volt az, aki megölte a madárhölgyeket, mivel azok el akarták őt árulni.

Kisebb harc bontakozott ki a karakter és Erin, illetve Galamb asszony és a csicskásai között, ami végül az előbbiek győzelmével ért véget. Galamb asszony bevallott mindent, csak azt kérte kíméljék meg az életét. Erin hajlott erre és a karaktert is rábeszélte, hogy adják át a galambot és az egész kócerájt Kutya felügyelőnek.

Ezután történt meg az első összezördülés Fridával. A mágusnő ugyanis nehezményezte, hogy őt kihagyták az egészből, holott az ő nyakán van egy olyan szalag, ami potenciálisan megölheti. Csak a miheztartás végett közölte Lance-el és Erin-el, hogy

"Nem én vagyok itt veletek, ti vagytok itt velem".

Ezután Lance a két mágusnő között volt kénytelen őrlődni. Erin sokkal inkább fókuszál a nyomozásra, az információ megosztásra, a morálisan helyes cselekedetekre és közben nem veszítette szem elől, hogy miért is voltak ott. Fridában viszont felébredt egy nagyon erős túlélési ösztön, mivel fenyegetve érezte magát a selyemszalag miatt. A saját élete sokkal fontosabb volt a számára, ami önzővé és bizalmatlanná tette, ezen kívül bármire képes volt, nem foglalkozott azzal, hogy mi helyes és mi nem, csak azzal, ami működik (Frida egyébként normális esetben nem ilyen, de ha az élete veszélybe kerül, az előhoz belőle egy nagyon erős túlélési ösztönt, ami felülír mindent). Erin továbbra sem bízott Fridában és ezt Lance-nek is szóvá tette, aki érezte, hogy ha a tünde mágusnő útjába állnak, akkor könnyedén megszabadul mindkettejüktől.

A nyomozás lezárásának végeztével (Kutya felügyelő az egész ópium barlangot bezáratta, Galamb asszonyt pedig rács mögé dugta) a titokzatos, frakkos varjú, aki eddig megfigyelte őket, odalépett hozzájuk. Varjú úrként mutatkozott be és kifejezte mennyire lenyűgözte őt az, amit eddig tettek. Azt mondta, hogy pont hasonló képességű személyeket keres és szeretné őket meghívni Bagoly úr hoteljébe egy hétre. Át is adta a vonatjegyeket, amik a holnapi vonatra szóltak.

A vonat

A vonat, ami várta őket, egy gőzmozdony volt elsőosztályú vagonokkal, amik közt volt étkezőkocsi és alvókabinok is. A karaktereket igényeik szerint helyezték el (mindenkinek saját kabinja volt), de nem ők voltak az egyetlenek, akik utaztak.

Velük tartott még:

  • Szarvas úr, akit az építészet és a különleges architektúrák érdekelték, és mellesleg alkoholista volt. Őt érdekelte Bagoly úr hotelja, mert úgy tudta építészetileg nagyon különleges.
  • Fácán asszony, aki modell és színésznő volt, és nagyon hiú. A saját fotóinak megszállottja volt. Volt nála egy fotógép, amivel előszeretettel fotóztatta magát.
  • Vadkan úr, aki egy kémikus volt és újabban egy új növénnyel foglalkozott, aminek a magvaiból nagyon erős mérget lehetett előállítani. Mellesleg imádott enni és ópium függő volt.
  • Nyúl úr, aki egy bűvész volt. A saját trükkjeinek a megszállottja volt, amiket idegesítően sokszor csinált. Legújabb trükkje egy illúzió keltése volt, mintha valaki elsétált volna valahol, pedig valójában nem is volt ott senki.
  • Kecske úr, aki egy orvos volt. A mániája volt a fizikai és mentális betegségek gyógyítása. Kicsit túlzásba vitte.

Rajtuk kívül még Varjú úr is a vonaton volt, illetve a személyzet, ami kutyákból állt.

Az utazás nyugisan indult. Frida bele is vetette magát a társaságba. Kiderült róla, hogy remek énekes és táncos. Ezután addig kérlelték, amíg beleegyezett, hogy énekel nekik. Ezzel kivívta az elismerésüket, és Fácán asszony ellenszenvét, hogy valaki még nála is csodálatosabb.

Erin rosszul lett a nyugtató függősége miatt (vannak dolgok, amik mennek veled egy másik síkra is). Kecske úr megvizsgálta és nyugtatókat adott neki.

Lance mászkált kicsit, beszélgetett a többi vendéggel, megnézte este Erin-t, hogy hogy érzi magát. Végül visszatért a kabinjába estére. Csak Frida mászkálása ébresztette fel, aki az étkezőkocsiba indult. Lance is elment vele. Az étkezőkocsiban több vendég is volt. Lance Erin-el beszélgetett egy kicsit, majd visszatért a kabinjába.

Másnap reggelre azonban gyilkosság történt. Szarvas urat holtan találták a kabinjában. Kecske úr mérgezést állapított meg. A szobájában egy megbontott üveg konyak volt, meg a földön egy üres pohár. Lance és Erin (de főleg Erin) nekiláttak a nyomozásnak.

Először összegyűjtötték a vallomásokat, amik a következőképpen néztek ki:

  • Fácán asszony a szobájában volt, ahova a vacsora után visszatért és nem hagyta el. Fotózott a személyzet egyik tagjával, amit egyszer megzavart Frida mászkálása. Fridát csak a személyzetis látta, a fácán nem. A kabinjában nem találtak semmit.
  • Vadkan úr vacsora után visszatért a szobájába, de később megéhezett és visszament az étkezőkocsiba szendvicsekért, ahol találkozott Szarvas úrral, Fridával és Erin-nel. Később megjelent Kecske úr is, aki Erin-től akart valamit. Egy idő után Frida és Szarvas úr együtt távoztak. Ő maga később tért vissza a szobájába és látta Fridát a folyosón. Az ő kabinjában észrevették, hogy annak a mérgező növénynek a magjai közül több eltűnt.
  • Nyúl úr végig a kabinjában volt és a bűvész trükkjeit gyakorolta, de senki nem tudta ezt igazolni. Az ő kabinjában találtak néhány különös bűvész kelléket, de semmi mást.
  • Kecske úr a kabinjában volt, majd átment Erin kabinjához, de mikor ott nem találta elment az étkezőkocsiba. Meg akart bizonyosodni róla, hogy tényleg jól van-e. Emlékezett, hogy Frida, Szarvas úr és Vadkan úr is ott voltak. Ő maga kiment, hogy kérjen egy csésze meleg teát magának és Erin-nek. Szarvas úr egy újabb üveg konyakot kért tőle. Kihozta őket, majd addig maradtak, amíg Frida, Szarvas úr és Vadkan úr is távoztak, végül visszatértek a szobáikba. Az ő kabinjából hiányoztak orvosi kellékek, egy kis őrlő mozsár, és a padlón találtak széttaposott mag maradványokat, a mérgező növényből.
  • Erin végig az étkező kocsiban volt, ahol olvasott, mert nem tudott aludni. Később Szarvas úr érkezett meg és elkezdett konyakot inni, majd Frida csatlakozott hozzá. Azután Vadkan úr érkezett és evett, majd Kecske úr, hogy megnézze hogyan van ő. Kecske úr kiment teáért és egy újabb üveg konyakért Szarvas úrnak. Amíg távol volt Frida kiment hosszabb időre és csak jóval később tért vissza, majd Szarvas úrral távoztak. Az ő kabinjában sem találtak semmit.
  • Frida kiment az étkezőkocsiba és odafele menet találkozott a karakterrel is. Akkor csak Erin és Szarvas úr voltak ott. Csatlakozott Szarvas úrhoz. Aztán Vadkan úr érkezett meg, majd Kecske úr Erin-hez. Ő kiment a mosdóba egy időre, majd mikor visszatért Szarvas úrnál már volt egy újabb üveg konyak. Kicsit még ott voltak, majd visszakísérte Szarvas urat a kabinjába, ő pedig visszatért a sajátjába. Az ő kabinja tisztának tűnt, de valami fura zöld port találtak az asztalkáján.
  • Varjú úr végig a személyzettel volt.

A nyomozást egyszerű puzzle játéknak terveztem. A karakternek annyit kellett volna tennie, hogy a fenti vallomásokat és nyomokat elemzi, majd ezekből kitalálja, hogy ki a gyilkos. Sajnos a játékos fennakadt azon, hogy nem volt motiváció, legalábbis nem volt ismert. Ez jogos volt, de emiatt a nyomozás sokkal hosszabbra nyúlt, mint azt terveztem.

Végül Lance rájött, hogy az gyilkos nem volt más, mint Frida, akármi is volt az indítéka. Mikor a mágusnő hosszabb időre lement az étkezőkocsiból akkor szerezte meg a magokat és a mozsarat, akkor próbálta Kecske úrra terelni a gyanút a magokkal, akkor őrölte össze a magokat porrá. Majd mikor az étkezőkocsiból Szarvas úr kabinjába ment, megmérgezte, aztán visszatért a szobájába. Frida indítéka nem derült ki, de biztosan volt neki. Lehetséges, hogy Szarvas úr tudott valamit Bagoly úrról, vagy a hotelről, ami a nőnek fontos volt, de nem akarta, hogy az érdeklődése mások fülébe jusson.

Lance azonban nem adta fel Fridát, helyette az ártatlan Kecske úrra fogta a gyilkosságot, akit le is tartóztattak. A metasík torzságát erősítette, hogy az ebéd ezután kecskehús volt. Igen, megették a bűnösnek kikiáltottat. Lance ugyan megöletett egy ártatlant, de bizonyított Frida felé, hogy még úgy is kiállt mellett, hogy fogalma sem volt arról mik a nő szándékai. Lance valahol bízott Fridában, hogy amit tett, annak megvolt az oka. Lance számára talán a lojalitás sokkal fontosabb, mint azt tenni, ami helyes.

A hotel

A hotelhoz elérve kiderült, hogy az egy tó közepén állt egy szigeten, ahova komppal vitték át a vendégeket. Itt Varjú úr felszolgálta az italokat, majd közölte, hogy mindenki azért jött, mert valami problémája van és szeretné Bagoly úr segítségét kérni. Megígérte, hogy Bagoly úr mindenkit fogadni fog, de addig érezzék jól magukat. A hotelban volt még egy béka szakács és egy denevér liftes fiú. A lifttel lehetett feljutni a szobákba, de a felső szintre nem ment fel, mert Bagoly úr nagyon elfoglalt volt.

Másnap Varjú úr megkereste Lance-t, Erin-t és Fridát. Elmondta, hogy a vendégek egyikénél van egy piros selyemszalag. Ez nagyon fontos lenne Bagoly úrnak és az volt a kérése, hogy szerezzék meg neki, cserébe fogadja őket. A dolog azonban nem olyan egyszer, mert a szalag valahol a személyükön van és nem valószínű, hogy együttműködőek lesznek az átadásban. Azaz meg kellett őket ölni.

Ezután vita alakul ki. Frida azonnal neki akar látni. Úgy látta, hogy ez a leggyorsabb módja eljussanak Bagoly úrhoz és a Shadow igazi nevéhez. Plusz, ezzel talán megtalálja, hogy ki rakta a nyakába a szalagot és végre megszabadulhat az átoktól, és ezért hajlandó megölni bárkit.

Erin azonban nem akart fölösleges öldöklést. Ő nem akart belemenni ebbe a nyilvánvaló játékba, hanem arra akart koncentrálni, amiért idejöttek. Át akarta kutatni a hotelt, lemenni az alagsorba, vagy akár fel az emeletre. Azzal érvelt, hogy ez a metasík pont azt akarja elérni, hogy a legrosszabbat hozza ki belőlük, hogy rájuk erőltesse a saját kifacsart szabályait és irányítsa őket.

Lance-nek döntenie kellett és Frida mellet tette le a voksát. Így Erin egyedül indult felfedezni, ameddig Lance és Frida válogatott módokon kezdték estéről estére levadászni a vendégeket, akiket azután ebédre elfogyasztottak. Valahol Erin-nek igaza volt azért a metasíkkal kapcsolatban.

A keresett szalag azonban egyik vendégnél sem volt. Varjú úr viszont megkérte a karaktert és Fridát, hogy az utolsó fogást vigyék fel Bagoly úrnak. A vendéglátó lakosztálya tele volt állatok trófeaként kikészített koponyáival. Bagoly úr megköszönte a segítségüket és mutatott nekik egy fehér kockát, amiben egy ködös erdőt láttak, amiben a megölt vendégek árnyalakjai mozogtak és egyre közeledtek a szintén ott lévő Erin felé. A bagoly elmondta, hogy a vörös szalag végig Frida nyakán volt. Ha leszedik a szalagot, akkor Frida életben maradhat, de Erin odaveszik. Lehetett viszont úgy is, hogy Frida hal meg, és Erin éli túl. Minden attól függött mit akart az, aki leveszi a szalagot, tehát Lance. A karakter azt is választhatta, hogy ő lesz az áldozat, amihez fel kellett vennie egy szalagot, lemenni Erin-hez és megkérni, hogy vegye le róla, ami megöli a karaktert, de megmenti a két nőt.

A plusz csavar az, hogy a metasík szabályai speciálisak, így nem lehetett tudni, hogy aki meghal itt az csak felébred a fizikai testében, vagy visszavonhatatlanul meghal teljesen.

Frida nem akarta feláldozni magát, mert a szellem nevének megszerzése sokkal fontosabb volt. Lance végül úgy döntött, hogy Fridát és magát menti. Levette a szalagot, amin a szellem neve volt, a mágusnőről, majd ketten végignézték, ahogy Erin-t széttépték az árnyak.

(Nagyjából itt esett le a karakternek, hogy a bagoly gyártotta a Shadow-kat a vendégek megölésével. Tehát gyakorlatilag a karakter segédkezett egy csomó új Shadow létrehozásában. Erin-nek igaza volt. Irányították őket.)

Mindannyian, Erin is, felébredtek a motel szobában. Erin egy kicsit sokkos állapotban. Kate-től megtudták, hogy nagyjából tíz percig voltak távol (szintén a metasíkok speciális szabályai miatt). De immár a birtokukban (pontosabban Frida és Lance birtokában) volt a Shadow valódi neve. Már csak a formulát kell megcsinálni és indulhat a szellemirtás.

3. fejezet: Bújj, bújj, szellem!

Frida elvonult pár napra megalkotni formulát. Addig a többiek malmoztak többnyire. Kate még ez idő alatt sem tágított, nehogy lemaradjon valamiről. Inkább előkotort a kocsija csomagtartójából egy "Knight Errant" feliratú golyóálló mellényt magának. Tűzerőben nem álltak olyan jól, hogy magabiztosan nekiugorhassanak egy szekta fészkének, bár az Iszonyat Szemével való legutóbbi találkozásuk inkább azt mutatta, hogy a mágia hasznosabb ellenük, mint a tűzfegyverek.

Miután Frida végzett a formulával még tovább kellett várniuk, hogy a Shadow megmutassa magát. A formula létrejöttét azonnal megérezte, ezért a nyomába eredt. Megjelenése után azonnal érezte, hogy túlerővel áll szemben, ezért menekülőre fogta. A csapat üldözőbe vette és az asztrális lenyomatát követve egy csatornabejárathoz jutottak. Itt Lance bekapcsolta a magára szerelt mikrokamerát, hogy saját szórakoztatására rögzítse az eseményeket, természetesen mindenki tudta nélkül.

Frida kivételével mindenki fegyvert rántott, még Vance-nél is volt egy akkor kés, amit egyes kultúrák már kardnak neveznének. A csatorna mocskos labirintusában a közlekedés nem volt egyszerű, de az asztrális tér torzulásaiból érezni lehetett, hogy jó helyen járnak.

Az egyik víznyelőnél három helyi élőlényt sikerült megzavarniuk. A valamik nagytestű kutyákra emlékeztettek, de nem kifejezetten örültek a csapatnak. Erin, Kate és Lance nagy lövöldözésbe kezdtek vegyes eredményekkel. Frida pedig nemes egyszerűséggel két dögöt naplammal hányt le. Igen. A lángoló vízsugár a nő szájából tört elő és beterítette a két gyanútlan lényt. Ezzel nagyon csúnyán elintézte a két fenevadat, másrészt kivívta Lance elismerését. Ez volt az első, hogy látta Fridát varázsolni és a legendák igaznak bizonyultak számára. (Egyébként ez a napalm hányás innentől Frida névjegye lett. Valamiért Lance játékosának ez marhára tetszett.)

Tovább haladva bejutottak egy nagyobb csarnokba, ahol nagy csövek haladtak mindenfelé, víztisztítók vagy szivattyúk álltak a vízben, amik között rozsdás korláttal védett hidak vezettek át. Itt találták meg az Iszonyat Szemét. Ágyútölteléknek szánt őrültek támadtak rájuk, akik lefoglalták Vance-t, Erin-t és Kate-et. Vance itt ölt először, amikor Frida védelmében lekéselte az egyik szerencsétlent.

Az őrült szektatagokon kívül azonban voltak mások is. A gépek és csövek tetejéről alacsony, szürke, csupasz humanoid lények ugráltak le. Vinnyogtak és visítoztak. Rothadó fogakkal teli szájukból csorgott az egészségtelenül zöld nyál. Toxikus szellemek voltak. Frida énekhangja betöltötte a visszhangos helyiséget, ahogy elkezdte hamuvá porlasztani az, egyébként nem túl erős, szellemeket.

Lance végig Kate körül somfordált, mintha érezte volna, hogy a nyomozónak kelleni fog, hogy valaki védje a hátát. Jól érezte. Kate túl közel merészkedett a korláthoz és egy toxikus szellem kiugorva a vízből megragadta a mellényét és megpróbálta lerántani magával. Lance elkapta a lányt, mielőtt ez megtörténhetett volna és kitépte a lény karmai közül. Szerencsétlenségére ez csak úgy sikerült neki, hogy saját magát juttatta vele az áldozat szerepébe. A szellem magával rántotta Lance-t a vízbe. A karakter az undorítóan meleg, sűrű és mocskos vízben lubickolva küszködött, hogy kiszabaduljon a szellem szorításából. A küzdelem közben elveszítette a célzószemüvegét (ami nem volt éppen olcsó) és a fegyverét is, de sikerült kiverekednie magát a felszínre, ahol Kate visszarángatta a "partra", miután leadott pár figyelmeztető lövést az újból támadásra készülő szellem arcára.

A szektatagok hamar elfogytak, az utolsó toxikus szellemeket pedig Frida a pillantásával törölte ki a létezésből. Ezután már egyenes úton jutottak be a szekta szentélyébe. Az egész egy templomra hasonlított tele székekkel, a hátsó végben egy oltárral és a falon egy hatalmas Iszonyat Szeme szimbólummal. A szentélyben több szektatag is volt, illetve egy toxikus sámán. A Shadow-nak semmi nyoma nem volt.

A szektatagok teljesen kiszámíthatatlanok voltak. Némelyik támadott, némelyik csak ült és nézett ki a fejéből. Frida magabiztosan sétált végig a termen mágiájával félre dobálva mindenkit, aki az útjába állt. A toxikus sámán varázslatait úgy csapkodta félre, mintha csak konfetti lett volna. Lance és Vance közben takarították az utat a mágusnőnek távol tartva akit lehetett, Erin és Kate pedig hátulról lőttek, ha valakinek valami hülye ötlete támadt.

Frida hamar megszabadult a toxikus sámántól a saját varázslatának erejét visszadobva rá (az Abszorpció metamágia segítségével). Ezután materializálódott a Shadow és ismét Kate-et pécézte ki magának. Lance, mivel a szentély másik végében volt, egy varázslattal lökte el a lányt a veszély útjából (Clout-ot használt, ami egy kábulást sebző fizikai varázslat) nem éppen fájdalom mentesen, de rosszabbul járt volna, ha nem csinál semmit. Frida ezután lépett akcióba. Lebegni kezdett, hatalmas lángoló szárnyakat növesztett és énekelve nekirepült a Shadow-nak (ez a lángoló angyal megjelenés szintén Frida egyik jellemzője). Nekicsapta a rémet a falnak, majd kis küszködés után a Shadow fellángolt és visítva ellobbant. Az elűzés lezárásaként Frida még elégette a formulát is végleg elűzve a Shadow-t erről síkról.

A jól elvégezett munka után visszatértek a motelbe. Az egymásnak való hálálkodást nem vitték túlzásba. Különösen azért, mert még volt egy dolog hátra: eldönteni mi legyen a fekete gömbbel. Erin magának akarta, de Fridát is érdekelte. Végül Lance nem adta senkinek, hanem megtartotta magának. Ezzel nem lopta be magát Erin szívébe. Erin és Kate végül távoztak.

Lance egy pár nap elmélkedés (és a gömb okozta rémálmok) után találkozott Fridával. Átadta a mágusnőnek a gömböt, aki azt elpusztította. Ezt azért ette, hogy bizonyítsa a nőnek, hogy megváltozott, már nem játszik olyan hatalmakkal, amiket nem ért, illetve, hogy belopja magát Frida szívébe egy kicsit, hátha hajlandó őt tanítani (tudjátok, napalm hányás és lángoló angyal). A gömb pusztulásáról is készített Lance felvételt, amit elküldött Erin-nek, hogy neki is jelezze, hogy ugyan nem adta neki, de el lett intézve a dolog.

A csatornában történt küzdelemről a felvételt elvitte Sziporkának és Kábelnek, hogy csináljanak róla egy olyan változatot, amiből mindenki arcát kiretusálták, kivéve Kate-ét. Ez azért volt fontos, mert Lance Kate-nek akarta ezt adni, hogy a lány majd megmutathassa bizonyítékként, hogy az ügy, amin dolgozott az le lett zárva. A karakter egy találkozóra hívta Kate-et, ahol átadta neki a felvételt. A felvételt Kate később megmutatta Doris Hauzernek, aki azt azonnal elkobozta és még jól le is hordta Kate-et, amiért vakmerő és meggondolatlan módon kockáztatta az életét.

Hozzátartozik még a történethez, hogy Lance a kaland alatt többször japánul beszélt Kate-hez, mert valamiért azt gondolta, hogy a lány japán. Kate tényleg ázsiai származású, de úgy képzeltem, hogy nem beszéli a japánt, mert azt túl snassznak tartottam. Viszont, hogy milyen származású azt még ekkor nem találtam ki. Az átadás után Kate, mikor elbúcsúzott, még ilyen Columbósan visszafordult és azt mondta Lance-nek

"Egyébként nem beszélek japánul".

Aztán elsétált. Lance megsemmisülten borult az asztalra. Később találtam ki, hogy Kate valójában koreai. Ami annyiban árnyalja a dolgot, hogy a Shadowrun-ban a Japán Birodalom jó szokásához híven lerohanta a környező országokat még az Üstökös Éve előtt (utána ugye császári parancsa visszavonultak mindenhonnan). Többek között Koreát. Ráadásul valahol olvastam, hogy a japánok utálják a koreaiakat. Szóval Kate családja a háború elől menekülte el és az, hogy Lance Kate-hez japánul beszélt egy picit sértő lehetett. De azt nem tudni Kate hogyan áll ehhez valójában.

A kaland végeztével tehát megszabadultak az Iszonyat Szemének egy újabb szektájától és sikeresen elűzték az egyik Shadow-t. Már csak egy Shadow maradt és a szekta főmágusa.]<<<<<

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2914105271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DerekM · http://sslc.blog.hu 2018.07.16. 14:00:02

De baromi régen játszottam Shadowrunt ... :S
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása