A történet sosem ér véget

2019. május 10. 12:00 - Fülöp Adrián

Chronicles of Darkness novella #12 - A felébredtek

>>>>>[Doris beolvasott az EZIC-nek (lásd Az őrangyal), hogy tartsák magukat távol. A szektát azonban nem ilyen könnyű eltántorítani.

Íródott: 2018.10.30.]<<<<<

A felébredtek

- Valaki védi Vincent-et, Dagda - mondta Janus. - Egy nő.

A Dagda-nak nevezett férfi összehúzta a szemeit. A szék megnyikordult alatta, ahogy széles alakja kiegyenesedett.

- Miféle nő? - kérdezte morgó hangon.

- Nem mutatkozott be, csak rám rontott. Fekete haj, szemüveg, sötét szemek. Ugyanott lakik. Megfenyegetett, hogy ha még egyszer beteszem oda a lábam nem azon fogok távozni. A Magas Nyelvet használta, szóval nem viccelt.

- Láttad a Nimbusát?

- Igen, megmutatta - Janus egy pillanatra a mellette álló nőre pillantott. - Még nem tapasztaltam ilyen erejű Nimbust senkinél.

Dagda süveget formázott a kezeiből és morogva bámulta.

- Cerridwen - nézett fel a nőre. - Téged is próbáltak akadályozni?

- Nem - csóválta a fejét Cerridwen. - Amy-nek simán át tudtam adni az üzeneteket - Janus-hoz fordult. - Gondolod, hogy ez a nő az Ellenséggel van?

A férfi megvonta a vállát.

- Lehet.

- Vegyük úgy, hogy igen - mondta Dagda. - Figyelmeztetnünk kell őket, hogy vigyázzanak ezzel a nővel és a Hazugság többi terjesztőjével.

A nő bólintott.

- Már megtettem - válaszolta Janus.

- Megpróbálom megtudni ki ez a nő - folytatta Dagda. - Addig, Janus, vidd magaddal Volkhv-ot. Ha tudjátok, kerüljétek a nőt. Ha akadályt jelent, tegyétek, amit kell.

>>>>>[Az EZIC szándékai nem rosszak, csak a módszerük radikális. Mivel Vincent és Amy is Alvajárók, így a mágikus hatások nem törtnék meg az elméjüket, csak esetleg az a felismerés, hogy a világ, amiben eddig éltek hazugság volt. Az EZIC ráadásul az Ezüst Létra része, így élvezik annak védelmét, hacsak nem csinálnak valami nagyon durvát. Valószínűleg ezért kellett Adam Jensennek, és a Fátyolőrségnek, Doris, mert emiatt közvetlenül nem mehettek neki az EZIC-nek.

A Nimbus alapján nagyjából belőhető egy mágus hatalma. Doris Nimbusa azért olyan erős, mert van egy Meritje, ami intenzívebbé teszi és a Gnosis-a 5-ös. Továbbá az Obrimos ösvény mindkét arcanumában mesterszinten van (Forces 5 és Prime 5, illetve Mind 4, csak hogy a legnagyobbakat említsük). Összehasonlításképpen a Konzíliumot vezető tanács tagjai, vagy az észak-amerikai Nagytanács magiszterei szoktak ilyen szinten lenni. Doris így egyike New York leghatalmasabb mágusainak. Mivel a nő nagyon fiatalon ébredt fel és kivételesen tehetséges volt, így viszonylag fiatalon érte el ezt a szintet. Az EZIC-nek - balszerencséjére - fogalma sincs kivel van dolga.

Következmények:

Apró események

  • Vincent egy este éppen hazaért, amikor meglátta Doris-t, amint egy alakot követ, akin látszott, akarja, hogy kövessék. A karakter is utánuk eredt ügyelve, hogy se Doris, se a másik ne vegyék észre. Egy sikátorban ért véget a kergetőzés, ahol Doris-t a csuklyát viselő illetőn kívül még öt másik nem túl bizalomgerjesztő külsejű úriember várta (ha a város tele van radikálisokkal könnyű néhány verőembert találni a megfelelő hazugságokkal). Az öt férfi a nőre támadott. Doris azonban úgy csapott szét köztük, mintha az egész pusztán egy jelent lenne egy akciófilmből. A fickók lehetetlen módon estek el és röpködtek össze-vissza. Doris-t ha el is találták nem látszott a hatása. (A Forces arcanum és a máguspáncél képes elég komolyan megváltoztatni a fizika törvényeit, meg Doris a Mélységőrségnél is tanult nem kevés harci fogás.) Vincent az egészet végignézte, de csak a legvégén csatlakozott be, amikor a nőt hátulról elkapták és úgy tűnt segítségre van szüksége. A csuklyás alak, akit üldözött időközben meglépett. A karakter nem tette szóvá, hogy miket látott és a nő sem tudta Vincent mennyit látott az egészből. Mindketten úgy tettek, mintha semmi rendkívüli nem történt volna, pedig azt nagyon nehéz megmagyarázni, hogyan tudott leverni öt embert anélkül, hogy megsérült volna.

]<<<<<

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr914798266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása