A történet sosem ér véget

2019. május 08. 12:00 - Fülöp Adrián

Chronicles of Darkness novella #10 - Az őrangyal

>>>>>[Ez a novella a Slender kaland után játszódik. Vincent és Amy úgy tűnik kapott egy őrangyalt.

Szereplők

  • Doris "Indis" Watson, az utolsó Mélységőr, ex-Fátyolőr, száműzött Névtelen
  • Adam "Magnus" Jensen, a Fátyolőrség tagja

Íródott: 2018.10.30.

]<<<<<

Az őrangyal

Indis egyedül ült a park padján egy széles koronájú fa árnyékában. A fű élénkzöld színt vett fel a meleg nyári nap fényében. A nő lapozott egyet a combján pihenő könyvben. A háta mögött hallotta a játszótéren sikongató gyerekeket.

A repedezett járda morzsáin ropogó léptek közeledtek. Valaki fényes fekete cipőkben megállt mellette.

- Leülhetek? - szólt a férfi.

Indis lapozott egyet, de nem nézett fel.

- Egyértelművé tettem a számukra, hogy nem látom őket szívesen és problémák lesznek, ha nem tartják magukat távol - mondta.

- Köszönöm.

A nő megjelölte az ujjával az oldalt és becsukta a könyvet. Felpillantott a szakállas férfira. Magnus barátságosan mosolygott rá, majd elfordította a fejét a park egy távoli pontja felé.

- Vincent-nek volt egy kis szellem problémája az utóbbi időben - mondta és fekete vászonnadrágja zsebébe dugta a kezeit.

- Tudom - válaszolta Indis. - Az egyik éjjel rémülten dörömbölt az ajtómon és éreztem valami más jelenlétét is.

- Már annyira jóban vagytok, hogy hozzád jár? - fordult vissza Magnus. A nő szótlanul meredt a férfira. - Mindenesetre a dolog megoldotta - folytatta Magnus egy pillanattal később. - Egy kis segítséggel. Az egyetem egyik oktatójához mentek segítségért, aki nem régen érkezett. Nem tudok még sokat, de utánajárok, hogy ki ő. Te jártál az egyetemen mostanában, nem?

- Munkát keresni - jelentette ki a nő komoran - és nem kémkedni.

- Nem akartam semmire célozni. Csak szerettem volna, hogy tudd. Légy óvatos azzal a szektával. Ki tudja milyen messzire képesek menni.

Indis bólintott és kinyitotta könyvét. Az előre hulló fekete haját a füle mögé tűrte. Hallotta Magnus mocorgását, és ahogyan egy sóhaj után elindult.

- Magnus - kapta fel a fejét a nő. A férfi megtorpant és félig visszafordult. - Mi a helyzet a lánnyal, Amy-vel?

- Rendben van - mondta a férfi. - Őt is megkörnyékezték, de figyelünk rá. Meg tudom, hogy nincs szükséged a bókokra, különösen tőlem nem, de személy szerint én úgy gondolom itt veled nagyobb biztonságban lenne.

Pillanatokig csendben meredtek egymásra. Indis arcán semmi reakció nem látszott. Magnus újra szólásra nyitotta a száját, de aztán mégsem mondott semmit. A nő pedig szó nélkül visszafordult a könyvéhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7414798252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása