A történet sosem ér véget

2019. május 11. 12:00 - Fülöp Adrián

Chronicles of Darkness novella #13 - A boszorkány

>>>>>[Az Káosz Leányai megtették, amit a Látók kértek. Viszályt szítottak a városban (lásd A végzetek szövője). Alexandra a szektája képviselőjeként elment a Látók manhattani dominusához, de egészen más várta ott, mint amire számított.

Szereplők

  • Alexandra "Karma" Couture, a Végzetek Szövője, a Káosz Leányainak egyike
  • Jan "Dethmold" Marek, a Látók manhattani dominusa

Íródott: 2018.10.30.]<<<<<

A boszorkány

A monoton liftzenét meg-megzavarta a negyeddolláros fémes pendülése, ahogy Karma a levegőbe pöckölte. Mikor elkapta és röviden rápillantott mindig fejet mutatott. A lift lassult, majd remegve megállt, csilingelt és az ajtók szétcsúsztak.

Magabiztosan sétált végig a folyosó tükörfényes járólapján. Pengő érméje minduntalan megcsillant a neon lámpák fényében. Fekete haja és ruhája egy gonosz szellem hatását keltve tükröződött vissza az irodák üvegfaláról. Az a néhány ember, akik ezen a késői órán még itt tartózkodtak jól megnézték maguknak a lányt, ahogyan elsétált mellettük.

Karma ahhoz a sötét ajtajú irodához sétált, aminek a fala nem volt üvegből. Zsebre dugta az érmét és bekopogott.

- Jöjjön be - hangzott bentről.

A lány benyitott. A félhomályos iroda túloldalán egy éjfekete asztal mögött egy szőke férfi görnyedt és írt valamit. Mögötte az éjszakai Manhattan fényei látszottak az üvegtáblákon túl. Karma besurrant és belökte az ajtót. A férfi az ajtó kattanására felpillantott. Az arca komor volt, mélyen ülő szemei szigorúak. Vékony szája széle lefelé görbült.

- Dominus Dethmold - hajolt meg üdvözlésképpen Karma. - Hívatott?

A férfi letette a tollat.

- Én az Anyát is hívattam - mondta szemrehányóan -, de csak maga jött. Kezdem azt hinni, hogy a Káosz Leányai nem vesznek komolyan.

Intett a lánynak.

- Én csak az Anya utasításait követem - mondta Karma és közelebb lépdelt az asztalhoz. - Hogy mit miért tesz, azt nem tudhatom.

Dethmold összefonta az ujjait és megfeszített ajkakkal a lányra meredt.

- Azt kell feltételeznem, hogy az Anya nem akar foglalkozni ezzel a problémával, így hát nekem kell.

- Miféle problémával? Megtettük, amire kért minket. Viszályt szítottunk a városban az utasításoknak megfelelően.

A dominus az asztalra tenyerelt és felemelkedett.

- Nem arról van szó, hanem magáról.

Karma összevonta a szemöldökét.

- Egy szellem jelent meg a Pine Meadow Lake-nél hónapokkal ezelőtt - magyarázta Dethmold. - A támadásának két túlélőjét még hetekig kísértette, mire sikeresen elűzték. Valószínűleg a Gyémánt egyik mágusának közreműködésével. Ez már önmagában is probléma. De az egyik túlélő ráadásul Alvajáró, egy bizonyos Vincent.

- Vincent - ismételte Karma, aztán belehasított a felismerés.

- És maga ez idő alatt többször találkozott is vele - folytatta a férfi -, és mégis képtelen volt észrevenni. És még most is kapcsolatban van vele, igaz?

- Hogyan? Honnan tudja ezt?

- Nem bízom a dolgokat a véletlenre. A Káosz Leányai sem kivétel, ezért szemmel tartottam őket. És milyen jól tettem.

- Nem volt feladatom szemmel tartani Vincent-et vagy szellemeket keresni - védekezett Karma -, nem is éreztem ilyesmit a közelében. Alvajárók felkutatása nem is a feladatunk.

- És ez már fel is jogosít, hogy vakok legyenek? Vagy a Káosz Leányainak valami szándéka van azzal az Alvajáróval? Más eshetőséget nem tudok elképzelni. Véletlen ugyebár nem lehet.

Dethmold kisétált az asztal mögül. Karma idegesen felé fordult.

- Hajlandó vagyok elnézni ezt - kezdte a férfi -, ha gondoskodik erről az Alvajáróról az én utasításaim szerint.

A férfi zavaróan közel állt a lányhoz és fenyegetően magasodott fölé. Karma nyelt egyet.

- Én csak az Anya utasításait követem - jelentette ki.

- Nem ajánlom, hogy visszautasítsa a nagylelkűségemet - förmedt rá a dominus. - Tudja, hogy kihez kell hűségesnek lennie.

- Én tudom kihez kell hűségesnek lennem - mondta Karma - és maga, dominus, nincs köztük.

Dethmold morogva meredt a lányra, aztán Karma fejébe éles fájdalom nyilallt. Hirtelen vált szörnyen elviselhetetlenné. Összeszorította a fogait, de nem bírta. A fejéhez kapott és összegörnyedt. Aztán a gonosz fájdalom a hasába szúrt. Felkiáltott és összeesett. A szemei könnybe lábadtak. A kín egyre terjedt szét a teste minden pontjára és egyenletesen lüktetett.

- Rossz válasz - hallatszott Dethmold hangja - Egyesek talán bátornak és merésznek hívnák, de én inkább ostobának. Mégis mit gondolt? Hogy félek a Káosz Leányaitól? Vagy hogy az Anya majd megvédi magát? Ha az Anya törődne magával, akkor most nem lenne itt egyedül.

Karma kínlódva elterült az iroda szőnyegén. Nyöszörgött és zokogott a fájdalomtól.

>>>>>[A Látók célja az embereket tudatlanságban és tagadásban tartani. Egy szellem megjelenése éppen ezért probléma, mert az ráébresztheti az embereket, hogy több van a világon, mint amit valójában látnak. Az Alvajárók különösen problematikusak, mert nincs rajtuk a Tagadás átka. Őket afféle anomáliának tekintik, akiktől meg kell szabadulni. Persze megvan az Alvajárók haszna a Látók számára is, de azok általában mind végzetesek az illető számára.

Következmények

Apró események

  • Luke, a meleg afroamerikai srác, akit korábban a karakter megmentett (lásd A végzetek szövője) egy kisebb bulit rendezett az egyik bárban, ahova meghívta Vincentet is. Vincent pedig elhívta Alexandrát, mert eddigre már elég jól összebarátkoztak és a lány sokszor előadta, hogy mennyire gáz az élete mostanában (ami nem feltétlenül hazugság). A lány egész este szolidan nyomult a karakterre, kicsit be is csiccsentett és sikerült rábeszélnie Vincentet, hogy kísérje haza. Alexandra a bejáratnál feldobta a "Nincs kedved feljönni egy kicsit?" labdát. Nagy volt a kísértés, de Vincent ekkor már nagyban Samantha-val volt és úgy döntött inkább hűséges lesz. Alexandra így hoppon maradt.
  • Vincent összefutott Alexandrával egy bárban (itt már tudjuk ebben semmi véletlen nem volt). A lány mesélt a sorsról és a szerencse manipulálásának lehetőségéről elég misztikus módon. Elővette a negyeddollárosát és trükköket is csinált, amiben bármennyszer dobta fel Vincent az érmét az mindig fej lett. Vagy például egy mozdulattal az élére tudta állítani az érmét és pont úgy megpöckölni oldalról, hogy az ne dőljön el, hanem hosszan pörögjön, sőt, lelassuljon és állva is maradjon. Gyakorlatilag virágnyelven és pár szemfényvesztésnek tűnő trükkel bevallotta, hogy ő egy mágus.
  • Egy másik alkalommal Alexandra elhívta Vincentet Manhattanbe és mutatott neki egy téranomáliát. Ha az anomáliába bedobtak valamit, akkor az több méter magasból lezuhanva jelent meg újra. Az ilyen anomáliák nem túl gyakoriak és általában a Látók hamar eltüntetik. Alexandra azzal, hogy megmutatta Vincentnek egy komoly szabályszegést követett el.

A fentiekből úgy látszik, hogy Alexandra éppen az ellenkezőjét csinálja annak, amit Dethmold kért tőle. A lány szándéka ezzel elég ködös. Lehet van egy terve, amivel a jól oda tud rakni a Látók alá, hogy megmutassa nem érdemes szívózni vele és a Káosz Leányaival? Vagy valami másra készül? A Káosz Leányai képesek látni a jövőt. Talán az Anya tud valamit és Alexandra ennek megfelelően cselekszik, még ha nem is biztos, hogy tud róla.

Lehet az is, hogy pontosan azt csinálja, amit a Látók akarnak. Alexandra egy ügyes szélhámos és manipulátor, ahogyan a Káosz Leányai mind. Lehet Vincent bizalmába akar férkőzni, aztán a megfelelő pillanatban a Látók kezére juttatja.

Vagy egy komplex sakkjátszma vette kezdetét, amiben mindenki ki akarja játszani a másikat és semmi sem az, aminek látszik.

Mindenesetre Vincent immár a Látók és Alexandra figyelmét is felkeltette. Vincent soha nem volt még ilyen népszerű.]<<<<<

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr914798270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása