A történet sosem ér véget

2019. május 05. 12:00 - Fülöp Adrián

Chronicles of Darkness novella #7 - Hazatérés

>>>>>[Ez a novella kicsit mélyebbre ás Doris karakterének a hátterébe, egyúttal megmutatva mi is a helyzet a new yorki mágusvilágban.

Szereplők

  • Doris "Indis" Watson, az utolsó Mélységőr, ex-Fátyolőr, száműzött Névtelen
  • Adam "Magnus" Jensen, a Fátyolőrség tagja

Íródott: 2018.10.03.]<<<<<

Hazatérés

"Mindnyájunknak megvan a maga sorsa, amit nem lehet kikerülni, amit nem lehet megúszni, amit végig kell csinálni."

- Bächer Iván

Indis becsapta az asztalán heverő nagy könyvet. A csattanásra egy pillanatnyi csend támadt a dolgozószobában, mintha a zajongó utca is elhallgatott volna ijedtében. A nő rátámaszkodott az asztalára és bosszúsan morgott.

Egy teljes csomag mannakehely tűnt el az asztaláról. A tolvaj magával vitte. Nem könnyű az ilyesmit beszerezni és most holmi drágakövekként fogják árulni az utcán. Minél többet gondolkodott rajta annál inkább kezdte belátni, hogy soha többet nem látja viszont őket, és ez is csak tovább növelte a frusztráltságát.

Csöngettek.

Kihúzta magát és vett pár mély levegőt. Úgy gondolta, hogy megint Janice az. A közvetlen szomszédja sokkal jobban aggódott a betörés miatt, mint ő maga. Ez meglepte, mivel úgy emlékezett a nagyvárosban az emberek nem foglalkoznak a mások bajával. Janice viszont, úgy tűnt, a ritka kivételek közé tartozott.

A nő felvett egy barátságos, de kissé fáradt, mosolyt és kinyitotta az ajtót. A mosolya azonnal lemállott, amint meglátta a sötét inges, tökéletesre nyírt szakállú férfit.

- Régen találkoztunk, Indis.

Indis összefonta a karjait és szótlanul meredt a férfira.

- Látom megnövesztetted a hajad. Jól áll - tette hozzá, de a nő továbbra sem felelt. - Ugyanolyan hideg vagy, mint régen. Vannak dolgok, amik nem változnak, ugye? Esetleg bemehetek?

- Nem tudom akarom-e, hogy begyere - válaszolta Indis hűvösen.

- Nem akarok semmit, csak egy a lehetőségekhez mérten barátságos beszélgetést - tette szét a kezeit a férfi -, ha megoldható.

A nő még egyszer végigmérte a férfit, és kelletlenül félreállt.

- Töröld meg a lábad - morogta.

- Köszönöm - bólintott a férfi. - És nem kérek semmit.

- Miből gondolod, hogy megkínáltalak volna bármivel? - szúrta oda Indis és belökte az ajtót.

- A stílusod is a régi. Ez a sok antik utánzat - magyarázta a férfi a nappaliban, és az ott álló zongora felé nyúlt. - Meg ez a zongora...

- Ne érj hozzá! - szólt rá a nő. - Ujjlenyomatos lesz.

A férfi visszarántotta a kezét, és a nő felé vetett egy mosolyt.

- Nyögd ki mit akarsz, Magnus, vagy takarodj a házamból - szólt türelmetlenül Indis.

- A lényegre hát - a férfi kihúzta magát. - Van két Alvajáró a házban. Talán már tudsz róluk.

- Lehet. Az egyik itt lakónál éreztem valami furcsát.

- Vincent Duvall és Amy Nelson. A srác a hatodikon lakik, a lány barátja pedig ugyanott, ezért gyakran megfordul itt.

Indis csípőre tette a kezeit.

- Rendben. És ez engem miért kéne, hogy érdekeljen?

- A Megvilágosodás Ösvénye kiszúrta őket, és tudod ők milyenek. Manhattan elvesztése óta pedig még radikálisabbak lettek.

- Szívesség kellene tőlem? Ez új - mondta a nő színlelt meglepettséggel. - És ki kéri ezt? A Gyémánt, amelyik száműzött? Vagy a Fátyolőrség, amelyik árulónak nevezett?

Magnus felsóhajtott. Hallgatott. Egy pillanattal később Indis megértette. Az állkapcsa megfeszült a fellobbanó méregtől.

- Kifelé - préselte ki a fogai közt.

- Tudom mire gondolsz...

- Tényleg? - csattant fel Indis. - Akkor tudod, hogy engem ebbe nem rángattok bele. Nem leszek feláldozható eszköze senkinek se. Nem ezért jöttem vissza.

- Akkor miért? - Magnus a zongorához lépett és végignézett a makulátlan felületén.

- Jól tudod miért - morogta Indis és karba tette a kezét. Legszívesebben kiabált volna, de higgadtságot erőltetett magára. - Hogy visszaköveteljem, ami az enyém.

- És elmondanád, hogyan is tervezted azt? Odamész, berúgod az ajtót, és elveszed? Esetleg azt gondoltad majd odaadják a két szép szemedért? - a férfi megrázta a fejét. - Nem. A tetteid, a vádak ellened, nem olyan dolgok, amik idővel elévülnek. A Konzíliumban még mindig vannak olyanok, akik határozottan hiszik, hogy Scelesta vagy.

Magnus a nőhöz fordult, de az csak megfeszített ajkakkal bámult vissza rá.

- Tenned kell azért, hogy bebizonyítsd, hogy tévednek - a férfi visszafordult a zongorán homályosan tükröződő képmásához. - És ezért van szükséged valakire, aki segíthet ebben. Te segítesz nekünk, mi segítünk neked. Szar alku, tudom, de jobb, mint a semmi.

Indis sóhajtott egyet. Levette a szemüvegét és megdörgölte a szemeit. Pár pillanatig csak vizsgálgatta a szemüveget, majd újra felvette. Tekintetét a férfira emelte. Pillantása zord volt és szúrós.

- Mondd, Magnus, nem nézel te engem véletlenül tök hülyének? Azt gondolod, hogy annyira kétségbeesett és naiv vagyok, hogy beveszem ezt a sok baromságot? Előbb kötnék alkut a Látókkal, mint hogy újra eleget tegyek a Gyémánt kényének és kedvének. Egy picit sem gondolkodtál el, hogy miért hagytuk el annak idején a Fátyolőrséget, ugye? - bosszúsan megcsóválta a fejét. - Meg mi ez a baromság a Megvilágosodás Ösvényével? Ha magatok el tudnátok intézni, akkor nyilván nem jöttél volna hozzám. Ne pazarold tovább az időmet!

Magnus zsebre dugta a kezeit. Hosszú ideg csak szótlanul bámulta a zongora fehér billentyűit, majd a nőhöz fordult. Szája mosolyra görbült.

- Azt hiszem lebecsültelek - mondta a férfi. Indis arca még komorabbá vált. - Az igazság az, Indis, hogy nagyon nagy a szar. A Gyémánt pedig szeretné ezt titokban tartani. Manhattan elvesztése súlyos volt. Utána szekták és társaságok önállósították magukat és egyre több baj van velük. A Látók is érzik a zűrzavart és készülődnek. A Gyémánt nem tud egyszerre harcolni velük és önmagával. Így úgy döntöttek, hogy Névtelen mágusok segítségét veszik igénybe ebben-abban. Na most, ha eljöttem hozzád képzelheted...

- Értem - bólintott nő pár pillanat hallgatás után, és az ajtó felé mutatott. - Végeztünk.

- Háború van, Indis, és az ellenség támad.

- Egy vesztes háború, ami nem az enyém többé - jelentette ki határozottan Indis. - És a Gyémánt könyörgése legkevésbé sem érdekel, ameddig meg nem kapom, amit akarok.

- Soha nem kedveltelek titeket - mondta Magnus az ajtó felé sétálva -, de az sem tetszett, ahogyan bántak veletek. Akár hiszed, akár nem, én nem ellened vagyok. Elérheted, amit akarsz, de a tétlenségeddel nem segítesz se magadon, se máson.

- Ha a Gyémánt akar valamit tőlem, akkor mondják ki nyíltan és meggondolom. Ha pedig inkább elpusztítják saját magukat végtelen büszkeségükben és arroganciájukban - a nő megvonta a vállát - nekem az is megfelel.

A férfi kinyitott az ajtót, de amint átlépte a küszöböt szinte azonnal visszafordult.

- Arrogancia és büszkeség, mi? - suttogta Magnus. - Minek neveznéd azt, aki hagyja, hogy két ártatlan életét tönkretegyék csak azért, hogy ő elérje a saját önös célját?

Indis szemeit a harag árnyéka lepte be. A pofon hangos csattanása végigcsengett az üres folyosón. Magnus meglepetten pislogott és megérintette az arcát. Egy pillanattal később hátralépett, az arcára mosoly kúszott, és szó nélkül elsétált. Indis dühében megindult utána, de pár lépés után megtorpant és csak nézte, ahogyan a férfi távolodik.

- Minden oké?

A tétova kérdésre megpördült. A szomszédja, Janice, állt ott és aggódva nézett rá ovális szemüvege mögül.

Indis sóhajtott egy nagyot, hogy kiengedje a dühét.

- Semmi gond, Janice. Minden oké.

- Biztos? Hallottam, hogy kiabáltál, és kijöttem, és láttam mi történt. Ki volt ez?

- Csak egy... - Indis beletúrta a hajába és vett egy mély levegőt. - Csak egy ex, aki nem tudja mit jelent a nem.

- Hát, az exekről én is tudnék mesélni - nevetett Janice csípőre tett kézzel. - Van a közelben egy klassz kis bár. Este leugrok. Ha van esetleg kedved, tudod, panaszkodni egy jót, meg leengedni.

- Ja, most rám férne a társaság, meg egy-két ital. Köszi.

>>>>>[Ennél a novellánál nagyon el lehet veszni, ha az ember nem ismeri a Mage The Awakening világát. A másik dolog, hogy elkezdtem magyarra fordítani dolgokat a könyvből a játéhoz, amik hol jobbak, hol rosszabbak, de legalább az enyém. Itt adok rövid magyarázatot, hogy mi micsoda, csak hogy képbe tegyük a dolgokat mielőtt kitérnék a novella elemzésére.

Szójegyzék

  • manakehely (tass) - mivel a Felső Világokat (Supernal Realms) elzárták a Bukott Világtól (Fallen World) (ez az anyagi világ), így a mágia nem áramlik le, tehát a mana sem, amire a mágusoknak szükségük lenne. Viszont vannak helyek, források (hallow), ahol a mana átfolyik és megkötődik tárgyakban. Ezekből ki lehet nyerni a manát.
  • Gyémánt (Diamond) - ez a négy fő mágusrend szövetsége, akik Atlantisz örökségét követik. Nagyon leegyszerűsítve ők a játékban a "jófiúk".
  • Fátyolőrség (Guardians of the Veil) - a Gyémánt egyik tagrendje. Ők afféle kémek, orgyilkosok és titkosrendőrök, akik védik a mágusok világát a nem kívánt elemektől és veszélyektől. Hírhedtek arról is, hogy okkultista szektákba gyűjtik az ígéretes Alvókat és Alvajárókat, majd ott hamis információkkal táplálják őket akadályozva a felébredésüket addig, ameddig méltónak nem találják őket erre.
  • Konzílium (Consilium) - egy városban vagy régióban, ahol a Gyémánt uralkodik a Konzílium afféle mágus kormányzat
  • Mélység (Abyss) - mikor a Felső Világokat (Supernal Realms) elszakították a Bukott Világtól (Fallen World), akkor a két világ közé behatolt a Mélység. Ez egy kaotikus és végtelen dolog, ami megrontja a mágiát és az embereket. Annyira kiszámíthatatlan, idegen és torz dolog ez, hogy még maguk a Látók (Seers of the Throne) is küzdenek ellene, ha beszivárogna a Bukott Világba.
  • Scelestus, scelesta, scelesti - a Mélység ereje felhasználható arra, hogy egy mágus a mágiáját erősítse vele, de ezzel a Mélység megfertőzi őt. Az ilyen mágusokat hívják scelestusnak. A Mélységet így használni főbenjáró bűn. A Gyémánt és a Látók is halállal büntetik őket, ha bebizonyosdik valakiről. Sajnos nincs ismert módja annak, hogy valakiről bebizonyítsák, hogy scelestus, kivéve, ha rajtakapják. Emiatt sokan úgy hiszik, hogy a Gyémánt tagrendjeiben rengeteg scelesti van titokban.
  • Mélységőrség (Abyss Watchers) - egy általam kitalált mágus szekta (legacy), ami eredetileg a Fátyolőrség része volt. A feladatuk a Mélység elleni harc volt, különösen a scelestik levadászása, ugyanis a Mélységőrök rendelkeztek egyedül módszerrel arra, hogy valakiről megmondják scelestus-e. A Mélységgel való szoros kapcsolatuk miatt sokan scelestinek tartotték a tagokat. A Mélységőrség egy ponton kivált a Fátyolőrségből és függetlenné vált, majd elpusztították őket, az eszközeiket lefoglalták és az egyetlen életben maradt tagot száműzték. Egyesek szerint a Gyémántban lévő magas rangú scelestik fogtak össze a Mélységőrség ellen.
  • Látók (Seers of the Throne) - ők azok, akiknek a célja tagadásban és tudatlanságban tartani az emberiséget, hogy soha ne ébredjenek rá elfeledett mágikus potenciáljukra. Nagyon leegyszerűsítve ők a rossz fiúk.
  • Megvilágosodás Ösvénye (Illumined Path) - egy mágus szekta (legacy), ami abban hisz, hogy az Alvókat azzal lehet felébreszteni, ha kiteszik őket a Felső Világ igazságának, a mágiának. A valóság azonban az, hogy sok Alvó a tagadás miatt beleőrül abba, ha hirtelen intenzív mágikus hatásnak teszik ki. Emiatt sokan bírálják a szektát.
  • Névtelen (Nameless) - azokat a mágusokat nevezik így, akik nem tagjai semmilyen rendnek.

Doris az utolsó Mélységőr, aki száműzetése után tért vissza New Yorkba, hogy visszakövetelje azokat a dolgokat, amiket elvettek a szektájától. Elsősorban egy mágikus könyvet akar visszakapni, amiben a Mélységőrség mágikus tanai vannak. Ő maga ugyanis nincs birtokában a Mélységőrök összes tudásának.

Bizonyos részben a bosszú is hajtja, mert szilárdan hiszi, hogy elárulták őket és emiatt haltak meg a társai. Ezért is hagyja teljesen hidegen a Gyémánt sorsa, mert romlottnak tartja az egészet. Nem hajlandó kisujját se mozdítani értük, különösen nem a Magnus által felvetett, nem hivatalos, árnyakciós módon, ahol gond nélkül ágyútölteléknek használhatnák. Vagy a saját játékszabályai szerint játszik, vagy sehogy.

Látszólag az sem érdekli, hogy mi lesz, ha Vincentet és Amy-t megkörnyékezi a Megvilágosodás Ösvénye, de az egész élete eddig arról szólt, hogy embereket védelmezett és segített neki. A régi szokások nehezen kopnak ki.

Másrészről viszont csak szeretné, ha békén hagynák, hogy élje az életét. Elég hamar össze is barátkozik Janice-el, aki visz egy kis normalitást az életébe. Sajnos Doris hatalma, tudása és múltja mindig bekopogtat.

Apró események

  • A csomag színes követ Vincent visszavitte Doris-nak, de semmit nem kérdezett róluk. Ez meglepte a nőt, aki már úgy hitte elvesztek, de mindenképpen jó benyomást tett rá a karakter ezzel.
  • Vincent névtelen, csillag szimbólumos leveleket kapott egy EZIC nevű szervezettől (?), amiben olyasmiket írtak, hogy a világ egy hazugság, de a karakterben megvan a potenciál, hogy meglássa az igazságot és hasonlók. Amy is hasonló leveleket kapott. Az EZIC Csillaga rend a Megvilágosodás Ösvényének egy helyi szervezete, akik kezdik befűzni a kiszemelteket.
  • Vincent egy alkalommal véletlenül kihallgatja, ahogyan Doris a ház tulajdonosával, az öreg Brian Sullivannel beszélget valami olyasmiről, hogy segít a nőnek elérni valakit a túlvilágról.]<<<<<
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualismesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6414798112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
A történet sosem ér véget
süti beállítások módosítása